ĮvairenybėsNors žodis „bakterija“ dažniausiai skamba ne labai teigiamai, nereikia užmiršti ir bakterijų naudos. Tinkamas gerųjų ir blogųjų bakterijų balansas žmogaus organizme užtikrina sveiką virškinimo veiklą ir gerą savijautą. Šiandien, kai gyvenimo tempas greitėja, ne visada valgome visavertį maistą laiku, privalome kasdien užtikrinti tinkamą šių mikroorganizmų balansą. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad sveikatai naudingi produktai dažnai sutinkami ir pirkėjų krepšeliuose. Konservuoti produktai – visais laikais reikalingi ir praverčiantys įvairiose gyvenimo situacijose. Juos įsigyjant svarbu atidžiai panagrinėti sudėtį ir išsirinkti sveikatai palankesnius, mažiau priedų turinčius gaminius. Prekybos tinklo „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pataria, į ką atkreipti dėmesį konservų etiketėse, o kategorijos vadovė Lilija Eidukaitienė dalijasi patarimais, kur namuose laikyti konservus ir kaip patikrinti, ar jie vis dar tinkami vartojimui. Apie atėjusį pavasarį mums praneša ne tik žydinčios gėlės, bet ir gausus šių metų daržovių bei vaisių derlius. Jame spalvingiausios raudonos, žalios ir ryškiai geltonos paprikos, kurios kiekvieną žavi savo traškumu ir su kitais ingredientais puikiai derančiu švelniai saldžiu skoniu. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad žalumynais mėgautis galime nors ir kasdien. Lietuvių mityboje bulvė sutinkama kone kasdien, rašoma pranešime spaudai. Ji tampa tiek puikiu ingredientu pagrindiniam patiekalui, tiek garnyru šalia kitų produktų. Nors neretai pasigirsta priešinga nuomonė, „Rimi“ edukacinės laidos „Rinkis sveikiau“ viešnia, gydytoja dietologė dr. E. Gavelienė įsitikinusi, kad bulvės – sveikatai palankus produktas, kurį būtina įtraukti į mitybos racioną. Daržovių patiekalai – skanus ir sveikas pasirinkimas, tačiau tai ne visada reiškia tvarumą. Gamindami troškinius ar garnyrus, daržovių likučius neretas išmetame į šiukšliadėžę, tačiau tokiu būdu atsikratome ne tik nereikalingų stiebelių, lapų ar žievių, bet ir visos puokštės natūralių vitaminų. Sumaniu daržovių likučių panaudojimo būdu ir skaniausio naminio sultinio receptu dalijasi „Lidl“. „Gyvenimas yra magijos ir makaronų derinys“ – tai legendinio italų kino režisieriaus Federico Fellini žodžiai. Ir iš tiesų, italams makaronai reiškia kur kas daugiau nei įprastą maisto produktą, o geriausi virtuvės šefai ypač vertina jų paprastumą ir kulinarinį potencialą. Makaronus mėgsta daugelis – jie nesudėtingai pagaminami, o paskaninti juos galima tūkstančiais padažų, mėsa, žuvimi, daržovėmis ar jūros gėrybėmis. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad makaronai – vienas tų ingredientų, kurie dažnai atsiduria kasdieniame pirkėjų krepšelyje. Nors kaip garnyrą prie mėsos patiekalų lietuviai dažniausiai renkasi bulves, grikius ar ryžius, paįvairinti mitybos racioną bei įprastiems patiekalams suteikti naujų skonių gali ir perlinės kruopos. Anot sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, perlinės kruopos dažnai pamirštamos nepelnytai. Tai – daug skaidulų turinti kruopa, puikiai pritaikoma skirtingiems receptams ir tinkama valgyti žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu. Be to, šis produktas ne tik maistingas, tačiau ir nebrangus, todėl prekybos tinklas „Rimi“ savaitgalio pietums dalijasi sotaus perlinių kruopų troškinio su daržovėmis ir kiauliena receptu. Receptai su bulvėmis – kitaip: kugelį išsikepkite keptuvėje, bulvių košę – orkaitėje2022-02-26, 07:39Italai savo stalo neįsivaizduoja be įvairiais pavidalais paruoštų pomidorų, o Lietuvoje pietūs ar vakarienė sunkiai įsivaizduojama be bulvių. Bulvės taip mėgstamos ne veltui – jas nesudėtinga pagaminti, be to, jos dera prie pačių įvairiausių pagardų ar ingredientų. Visgi, jeigu tradiciniai bulvių patiekalai kiek pabodo – nebijokite paeksperimentuoti su receptais. Pavyzdžiui, įvairiausiais priedais paskaninti tradicinę bulvių košę ar kugelį išsikepti ne orkaitėje, bet keptuvėje. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad buvo atliktas gyvūnų globos organizacijos VšĮ „Penkta koja“ neplaninis patikrinimas gavus pranešimą, kuriame buvo minima ne tik su gyvūnų laikymo sąlygomis, tačiau ir su galimomis finansinėmis operacijomis susijusi informacija. Dėl šios priežasties į neplaninį patikrinimą buvo pasitelkti Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos bei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno valdybos pareigūnai. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |