ĮvairenybėsVarškė mėgstama tiek suaugusių, tiek vaikų, o dėl baltymų itin vertinama ir sportuojančių. Tuo tarpu prekybos tinklo „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė rekomenduoja varškę įtraukti į savo mitybos racioną dėl joje esančių visaverčių baltymų, kalcio bei fosforo. Birželio 3 d. minint Tarptautinę spurgų dieną technologė Lina Barčaitė atskleidžia kelias gudrybes, kaip namuose pasigaminti minkštas ir lengvas kaip plunksna namines varškės spurgas. Tereikia sumaišyti kelis ingredientus, kuriuos rasite savo virtuvėje, ir galėsite skanauti vaikystės sentimentus grąžinantį desertą. Kad neatsibostų visą vasarą: šaltibarščiai su burbuliukais, pasukomis ar sojų jogurtu2022-06-01, 08:33Šaltibarščiai yra tikras lietuvių vasaros simbolis. Kiekviena šeima turi savo receptus, kaip išgauti neprilygstamą šio tradicinio patiekalo konsistenciją bei skonį, o kartu nenuilstamai kuriami nauji šaltibarščių receptai – veganiški, su gazuotu mineraliniu vandeniu, batatų garnyru ar putpelių kiaušiniais. Daugelis mitybos specialistų įvairias grūdų košes įvardija kaip vieną žmogaus sveikatai naudingiausių ir sočiausių valgių. Prekybos tinklas „Lidl“ pataria, kurias kruopų košes verta rinktis pusryčiams, o kurias verčiau palikti parduotuvėje ant lentynos. Patogus užkandis, greita pagalba nuo alkio, įvairių desertų ar kepinių ingredientas – bananai, be kurių daugelis neįsivaizduoja savo pirkinių krepšelio. Mėgstami dėl skonio ir naudingų savybių, bananai seniai tapę neatsiejama raciono dalimi – ir visgi apie bananus dar yra ką atrasti. Elektroninė maisto ir kasdienių prekių parduotuvė „Barbora“ pateikia įdomius faktus apie bananus, kurių galbūt nežinojote, ir siūlo išbandyti receptą. Saulėtasis kraštas – Ispanija – gali pasigirti ne tik fantastiškais smėlėtais paplūdimiais ar Flamenko tradicijos, bet ir gausybe gardžiausių saldumynų. Tiesa, vienas jų yra net kelis kartus populiaresnis už visus artimiausius savo priešininkus. Aliejuje kepami pyragėliai Churros – tai kone geidžiamiausias pasaulio desertas, tikinama pranešime spaudai. Svečiams išvažiavus jūsų namuose pasilieka šilta šventinė nuotaika ir kalnai nesuvalgyto maisto. Jeigu kepsnį ar salotų likučius galėsite suvalgyti ir kitą dieną, tai po Velykų likusius virtus kiaušinius neretam tektų valgyti visą ateinančią savaitę ar dar ilgiau. Prekybos tinklas „Lidl“ ateina į pagalbą ir šią savaitę siūlo išbandyti net tris skirtingus, tačiau itin lengvai paruošiamus kasdieniškus receptus, kuriuose naudojami ir kietai virti kiaušiniai. Arbata yra mėgstamiausias gėrimas milijonams žmonių visame pasaulyje. Nepaisant greito arbatos paruošimo būdo ir unikalių aromatų įvairovės, daugelis čia daro grubias klaidas, kurios neleidžia mėgautis tikru gėrimo skoniu. Tikriausiai susimąstėte, ar patys nedarote šių klaidų, tiesa? Su kuo valgote margučius? Sviestas, krienai, majonezas – neabejotinai yra populiariausi pasirinkimai. Jeigu majonezas atrodo pernelyg kaloringas produktas, galima išbandyti sveikesnes jo alternatyvas pagamintas namuose. Per pastaruosius keletą metų avokadai smarkiai išpopuliarėjo. Ir ne tik dėl to, kad yra skanūs ir tinka su įvairiausiais patiekalais, bet ir dėl maistingų bei vertingų medžiagų gausos. Avokaduose yra gerųjų riebalų ir kitų organizmui naudingų medžiagų, tokių kaip kalio bei magnio. Kiekvieną pavasarį nekantriai laukiame šviežio derliaus daržovių. Ir visai nebūtina jas valgyti žalias – pakepintos jos gali būti dar gardesnės. Žinoma, svarbu žinoti keletą taisyklių, kad jos iškeptų tobulai: skirtingas daržoves berti į keptuvę vienas po kitos pagal kepimo laiką, visada pjaustyti jas vienodo dydžio gabalėliais. O jei kepate orkaitėje, svarbu skardoje iškloti daržoves vienu sluoksniu. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |