ĮvairenybėsAnt grotelių kepti vaisiai pasižymi universalumu: juos galime valgyti kaip gaivų desertą, naudoti kaip unikalų salotų ingredientą ar priedą prie grilyje keptos mėsos. Prekybos tinklo „Rimi“ technologas Vidas Nadzeika kviečia patobulinti grilinimo patirtį su sveikais ir gardžiais keptais vaisiais, kurie tikrai taps vaikų vasaros favoritais. Anot specialisto, nors labiausiai kepimui tinka kaulavaisiai, tokie kaip persikai ant nektarinai, griežtų taisyklių nėra, o svarbiausia – atrasti derinius, kurie labiausiai džiugina individualius skonio receptorius. Ant žarijų įprasta kepti mėsą, paukštieną, žuvį ar pasigruzdinti daržovių, tačiau šiais ingredientais ne visuomet lengva sužavėti vaikus. „Rimi“ kulinarijos technologas Vidas Nadzeika įsitikinęs, kad mažuosius smaližius turėtų nustebinti medaus glazūroje grilyje keptų bananų receptas su smulkintais riešutais bei juodojo šokolado glaistu. Prasidėjo neilgai truksiantis saldžiųjų trešnių sezonas, tad nepamirškite paskanauti šių tamsiai raudonų uogų, primenama pranešime spaudai. Pieno produktai – neatsiejama dažno gyventojo mitybos dalis, tačiau netinkamai laikomi gali greitai tapti netinkamais vartoti. Šiltą vasaros savaitgalį pasaldins naminiai sūreliai ir ledai. Vos saldūs, neriebūs ir neapsunkinantys – tokie desertai vasarą mėgstami daug labiau už kremais perteptus pyragus ar tortus, populiarius žiemą, rašoma pranešime spaudai. Braškės idealiai tinka ne tik šviežiam užkandžiui, bet ir svaiginančiai gaivių desertų gamybai, tikinama pranešime spaudai. O žinant kelis triukus, iš jų pagamintu tortu bus galima mėgautis be didelės sąžinės graužaties. Dar geriau – nereikės net jungti orkaitės. Pavasario pabaigoje prekybos centruose atsiranda pirmos lietuviškos šviežios bulvės. Tinkamai vartojamos, šios daržovės gali būti puikus kalcio, kalio, fosforo, geležies ir kitų sveikatai palankių medžiagų šaltinis, tikinama pranešime spaudai. Pavasario pabaigoje braškės pradeda puošti mūsų virtuves ir lepinti organizmą vitaminais. Jos, subrendusios mažame krūme, daro didelę įtaką mūsų sveikatai. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, šios uogos pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis ir yra puikus vitamino C šaltinis. Artėjančios mamos dienos proga prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė kviečia savo brangiausiam žmogui iškepti sveikatai palankų tortą su braškėmis ir pradžiuginti pavasarišku desertu. Stebėti Klaipėdos uosto akvatoriją ir laivų judėjimą, matuoti sieros kiekį laivų išmetamosiose dujose ir fiksuoti vandens taršos atvejus – tokias užduotis Uosto direkcija pavedė misiją uostamiestyje pradedančiam bepiločiam dronui. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |