ĮvairenybėsManoma, kad obuoliai buvo pradėti auginti dabartinio Kazachstano teritorijoje. Laukiniai obuolių protėviai buvo maži, rūgštūs ir labai skyrėsi nuo šiandien pamėgtų sultingų ir saldžių vaisių. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pabrėžia, kad obuolius verta įtraukti į sveikatai palankios mitybos racioną, nes juose esančios medžiagos gali sumažinti lėtinių ligų riziką bei sustiprinti imunitetą. Tai, jog obuoliai – daugelio pamėgti vaisiai – pastebi ir prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva, teigianti, kad jie išlieka vieni populiariausių vaisių tarp pirkėjų. Mėgaujantis šviežiu jų derliumi, išmėginkite Lietuvoje mažiau žinomus obuolių pyrago receptus, atėjusius iš JAV, Danijos ir Italijos, siūloma pranešime spaudai. Šiuo metu soduose bei daržuose karaliaujančios morkos gali būti puikus užkandis: traškios, saldžios, pilnos maistingųjų medžiagų bei turinčios mažai kalorijų. Viešbučiuose ar daugiabučiuose įrengti balkonai atstoja lauko terasas. Tačiau terasos, pastatytos žemės lygyje, leidžia gyvenamajam plotui susilieti su sodo erdve. Lauko terasa yra vienas iš svarbiausių pastato privalumų, o tinkamai įrengtos ir uždengtos stogu gali būti laikomos svetainės tęsiniu lauke. Pasaulyje yra daugiau kaip 2 000 slyvų veislių, kurių kiekviena pasižymi unikaliu skoniu, dydžiu ir spalva. Jų būna tiek raudonų ar violetinių, tiek geltonos ar žalios spalvos. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, šie vaisiai dėl savo maistinių medžiagų gali ne tik praturtinti mitybą, bet ir sumažinti kai kurių lėtinių ligų riziką, rašoma pranešime spaudai. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, nors slyvos perkamiausios vasaros sezono metu, jų prekybos centruose galima rasti ištisus metus. Tad kulinarijos technologai kviečia pasinaudoti proga iš sezono gėrybių pasigaminti gardų slyvų pyragą. Mažai kam žinoma, jog anksčiau sviestas buvo naudojamas žvakidžių, virtuvės reikmenų ar papuošalų poliravimui ir apsaugai: nedideliu kiekiu sviesto, užteptu ant skudurėlio, galima nublizginti metalo paviršių. Senovėje sviestas buvo naudojamas ir kaip kosmetikos priemonė: jis buvo tepamas ne tik kaip kremas lygiai odai išlaikyti, bet ir kaip kaukė plaukų žvilgesiui užtikrinti, rašoma pranešime spaudai. Varškė – vienas mėgstamiausių lietuvių pieno produktų, turintis daug naudingųjų medžiagų Dėl didelio baltymų kiekio varškę ypač mėgsta profesionalūs sportininkai, o jos produktų nevengia ne tik fizinį, bet ir protinį darbą dirbantys žmonės. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, kelis kartus per savaitę varškė turėtų tapti ne tik suaugusiųjų, bet ir vaikų užkandžiu. Prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologai kviečia varškę naudoti ne tik įvairiems valgiams, bet ir desertams, o Žolinių proga siūlo pasigaminti išskirtinį, nekeptą varškės pyragą. Grikius sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė įvardija kaip vieną maistingiausių bei sveikatai palankiausių kruopų, tikinama pranešime spaudai. Stiklainiai – ne tik atsargoms žiemai. Juose patogu pasigaminti ir šviežias, traškias salotas, kurias galima nusinešti į darbą, pikniką ar pasiimti į kelionę. Lengva nešiotis, iš jo niekas neišsipils, daržovės išliks šviežios ir tvirtos, be to – namuose gamintos salotos leis ir sutaupyti, tikinama pranešime spaudai. Jas pagaminti netruks ir daug laiko, jeigu pasinaudosite praktiškais prekybos tinklo „Iki“ daržovių ir vaisių skyriaus darbuotojos Jolantos Sabaitienės patarimais. Ne tik pačios pupos, bet ir net ir jų ankštys bus puikus vasaros užkandis. Pagardintos prieskoniais ir iškeptos, jos bus viliojančios auksinės spalvos, o taip paruošti traškučiai turės mažai kalorijų, angliavandenių ir mažą glikemijos indeksą, tikinama pranešime spaudai. Apie ryškiai rožinius, gaivius ir sveikus šaltibarščius sužino vis daugiau keliautojų bei gurmanų pasaulyje. Apie juos skaito straipsnius, jų skanauja Lietuvos kavinėse, mėgina atkartoti grįžę namo. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad parduotuvėse pardavinėjami jau pagamintų šaltibarščių indeliai yra populiarūs ne tik tarp dienos pietų ar atgaivos ieškančių lietuvių, tačiau ir tarp į parduotuves užsukančių turistų. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |