Įvairenybės„Malsenos“ receptai, kurie padės įtraukti avižas į kasdienį meniu. Kūčiukai – vienas tradiciškiausių šventinio laikotarpio desertų, tačiau jų paprastai nemenkai prisiragaujame dar iki Kalėdų, todėl atėjus šventėms dažnai jau norisi ko nors kito ir ypatingo. Riešutai gali puikiai pagelbėti, nes irgi yra ir tradicinis, ir gardus patiekalas. Be to, jo galima jų ragauti labai nedaug, kad liktų vietos visiems kitiems gardumynams, tikina „Lidl Lietuva“. Beveik dvidešimtmetį Vilniuje jau gyvenantis konditeris Th. Lauvray mėgsta lietuvius palepinti skaniausių prancūziškų tradicijų įkvėptais receptais. Įtikinti išbandyti naujovių juos nėra sunku – jis pastebi, kad lietuviai yra gerokai didesni smaližiai nei prancūzai. „Sūdymas yra vienas iš veiksmingiausių ir populiariausių silkių konservavimo būdų. Į žuvį įsigėrusi druska apsaugo ją nuo gedimo ir leidžia ilgai išlaikyti. Kartais silkės sugeria per daug druskos, dėl ko gali nukentėti jų skoninės ir maistinės savybės. Laimei, patiekalą galima visai lengvai išgelbėti – tam egzistuoja net keli metodai. Populiariausi jų yra silkės mirkymas, tačiau ir neturit tam laiko vis tiek galite sumažinti žuvies sūrumą“, – pranešime spaudai sako „Iki“ mėsos technologas Gintaras Bičkovas. Net jeigu tradiciniuose patiekaluose norite išlikti ištikimi pamėgtiems receptams, „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė pranešime spaudai rekomenduoja bent dalyje šventinių vaišių panaudoti sveikatai palankesnes alternatyvas majonezui. „Rimi“ kviečia ragauti keliasluoksnės želė deserto, kuris ne tik primins apie nostalgišką šventinių vaišių skonį, bet ir dailiai atrodys patiektas ant stalo. Paragaukite kiek kitokio – serbentų – kisieliaus: galbūt šis desertinis gėrimas nustebins jus iš naujo, siūlo „Rimi“. Panetonė – tai ne tik gardus desertas: juo dažnai keičiamasi kaip dovana, dalijamasi su šeima ir draugais, mėgaujamasi per šventinius susibūrimus, tad pelnytai šis desertas laikomas itališkų Kalėdų simboliu, tikinama pranešime spaudai. Anot prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, šio deserto kulinarinė istorija siekia šimtmečius, tačiau tik pastaraisiais metais jį galime išvysti ir ant lietuviško šventinio stalo. Pasimėgaukite patys ir palepinkite savo svečius gardžiu, garuojančiu bei burnoje tirpstančiu glajumi aplietu aguonų ir varškės tortu pagal „Rimi“ . Išmėginkite tinginio receptą, siūlomą „Rimi“, kuriam šventiškumo neabejotinai pridės vietoje tradicinių sausainių naudojami kūčiukai. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |