ĮvairenybėsDesertai gali būti ir sveiki. Svarbiausia pasirinkti tinkamus ingredientus, pavyzdžiui, vaisius, uogas, augalinį pieną, aukščiausios kokybės juodąjį šokoladą, tikinama pranešime spaudai. Šį sekmadienį, praėjus lygiai savaitei po Velykų, minėsime Atvelykio šventę, dar vadinamą vaikų Velykėlėmis. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad didžiausias galvos skausmas po švenčių tampa maisto likučių sunaudojimas. Tvarkingi ir išblizginti namai prieš šventes – daugelio siekiamybė, todėl neretai būtent prieš Velykas tenka vykdyti generalinę tvarką. „Iki“ dalijasi keliais paprastais patarimais ir gudrybėmis, padėsiančiomis greitai ir be didelių pastangų džiaugtis švara. Mėgstantys pasmaližiauti, tačiau norintys palaikyti kūno formas ar sumažinti kasdien suvartojamo cukraus kiekį, visai neprivalo atsisakyti desertų – tereikia kaloringus saldumynus pakeisti lengvesnėmis alternatyvomis, pavyzdžiui, želė torto gabalėliu. Toks desertas puikiai tiks rytui prie kavos ar arbatos arba papuoš šventinį stalą, o jį pagaminti užtruks mažiau nei valandą. Maisto gamybos ekspertė pranešime spaudai dalijasi lengvais ir nebrangiais želė desertų receptais, kuriuos galės pasigaminti net ir neįgudę kulinarai mėgėjai. Žiemai besibaigiant, daugelis imasi iš esmės tvarkyti namus. Tačiau kartais netinkamai parinkta priemonė gali ne tik neišvalyti, tačiau ir pakenkti valomiems paviršiams ar net odai. Palangoje jau netrukus pakvips stintomis – kitą savaitgalį, vasario 10-12 dienomis, didžiausias šalies kurortas gero skonio ir pramogų mėgėjus pakvies į tradicinę Stintų šventę. Šiais metais ji bus ypatinga – dvidešimtoji, tad pramogų ir linksmybių kurorte nestigs. Organizatoriai žada – šiemet Stintų šventėje visko bus daugiau, o skoniai – stipresni ir įmantresni. Vasario 5 d. švenčiama cepelinų diena. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditeris, sako, kad išsikepti pyragą galima labai pigiai ir paprastai. Tereikia šiek tiek kūrybiškumo ir drąsos eksperimentuoti, rašoma pranešime spaudai. Ryškiaspalvis maistas greičiau prikausto dėmesį ir tarsi savaime sužadina apetitą. Skirtingų spalvų produktai reikalingi ne tik vizualiniam pasitenkinimui, bet ir organizmui. Kaip pastebi dietistė Vaida Kurpienė, kiekviena spalva, kuria pasižymi maistas, yra ne tik gamtos dovana, bet ir nauda sveikatai. Tinkamai pasirinkę spalvotus produktus, galime nesunkiai malšinti alkį, apsaugoti ląsteles, rūpintis sveika oda bei kitais teigiamais organizmo pokyčiais, rašoma pranešime spaudai. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |