ĮvairenybėsUž lango vis labiau spaudžiantis šaltukas vilioja ne tik daugiau laiko praleisti namuose, pasimėgauti šildančiais, jaukumo suteikiančiais patiekalais, bet ir gėrimais. O juos pasigaminti nesudėtinga, tereikia mėgstamą kavą ar arbatą pagardinti Kalėdomis kvepiančiais ingredientais bei prieskoniais, pavyzdžiui, imbieru ar cinamonu. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šventėms artėjant, pirkėjai vis labiau domisi ne tik įvairiausios rūšies žuvimi ar dairosi į antis, bet ir šiam sezonui būdingais prieskoniais. Adventas Lietuvoje yra susikaupimo, ramybės ir apsivalymo laikotarpis, kuomet žmonės ruošiasi didžiausiai metų pabaigos šventei – Kalėdoms. Advento metu pagal senąsias lietuvių tradicijas yra priimta susilaikyti nuo mėsos ir pieno produktų, pasninkaujama. Pasninkas – tarsi natūralus organizmo valymas, tad vis daugiau ekspertų rekomenduoja įsiklausyti į protėvių išmintį ir advento laikotarpį skirti organizmo valymui nuo toksinų. Silkė šventiniu laikotarpiu išgyvena tikrų tikriausią aukso amžių. Ji gali būti patiekiama kaip pagrindinis patiekalas ar užkandis. Ir nors silkė dažniausiai derinama su tradicinėmis lietuviškomis daržovėmis ir grybais – šią žuvį skanauti galima net ir su vaisiais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad visą gruodžio mėnesį pirkėjų susidomėjimas tiek silke, tiek kitos rūšies žuvimis bei jūros gėrybėmis ženkliai šokteli. Šventėms artėjant vis dažniau susimąstome apie kalėdinį meniu. Tačiau yra tokių patiekalų, be kurių neįsivaizduojamas nė vienas šventinis stalas. Vienas jų – kalėdinių vaišių pažiba baltoji mišrainė. Visgi, jeigu tradicinis baltosios mišrainės receptas bėgant metams pabodo, ne bėda. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad vos keliais ingredientais papildžius šį visiems puikiai pažįstamą patiekalą, jis gali įgauti naujų spalvų ir skonių. Kalėdų laukimas, ypač vaikams, dažnai neatsiejamas nuo kas rytą pradžiuginančios dovanėlės. Tačiau advento kalendorius ne tik padeda skaičiuoti dienas iki gražiausių metų švenčių, bet turi ir gilesnę prasmę – šiuo susikaupimo ir jaukumo laikotarpiu dalintis, džiuginti ir skirti dėmesio vienas kitam. Maisto tiklaraštininkė Eglė Juzumas pateikė idėjų, kaip nudžiuginti šeimos narius originaliu advento kalendoriumi, o tekstilės pernaudojimo studijos „Denim Diaries“ įkūrėja Milda Paukštė papasakojo, kaip jį pagaminti tvariai. Lapkričio 21-ąją pasaulyje minima tarptautinė imbierinių sausainių diena. Šilti, garuojantys ir kvapnūs imbieriniai sausainiai – tikras namų jaukumo ir artėjančių didžiausių žiemos švenčių ženklas. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, sako, kad imbieriniai sausainiai šaltąjį sezoną maloniai sušildo ir primena vaikystę, tad namuose jų tikrai vertėtų kepti dažniau. „Squid Game“ yra populiariausias „Netflix“ serialas, kurį vien per pirmąjį transliacijos mėnesį peržiūrėjo 100 mln. žmonių. Serialo amžiaus cenzas žymimas TV-MA (programa yra specialiai sukurta suaugusiems, todėl gali būti netinkama vaikams iki 17 metų). Seriale veikėjai rungtyniauja žaisdami įvairius vaikiškus žaidimus. Žaidimą pralaimėję veikėjai yra nužudomi. Taigi „Squid Game“ yra tikrai ne vaikų auditorijai skirtas serialas. Bet tai nereiškia, kad vaikai šio serialo nežino ar nėra matę. Net jei vaikas nematė nei vieno serialo epizodo, socialiniuose tinkluose (pvz. Tik-Tok) galima lengvai rasti kitų žmonių, kopijuojančių „Squid Game“ serialo epizodus, variantų. O tai reiškia, kad vaikai gali tarpusavyje kalbėtis apie serialą ir gali seriale matytus žaidimo elementus perkelti į žaidimo aikštelę. Nuo pirmadienio leidžiant dėvėti tik medicinines kaukes ar respiratorius, „Eurovaistinė“ paaiškina, kaip atpažinti, ar kaukė medicininė. Lengvi ar sotūs, saldūs ar mėsingi: kokių idėjų pusryčiams gali pametėti kitų šalių virtuvės?2021-10-30, 08:27Mitybos specialistai sutinka, kad pusryčiai – svarbiausias dienos patiekalas. Visgi ne visose tautose toks išsireiškimas yra suprantamas vienodai – kai anglai ir vokiečiai nuo stalo gali pakilti prieš tai atlaisvindami kelnių diržą, tai prancūzai ar italai kartais apsiriboja užkandžius primenančiais pusryčiais ar puodeliu kavos. Ta proga lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai kviečia pasižvalgyti po vienas populiariausių pasaulio virtuvių, pamatyti jų skirtumus ir pasisemti idėjų geros dienos pradžiai. Vėlinės – lietuviams viena svarbiausių rudens minėtinų dienų, todėl nenuostabu, kad žmonės joms pradeda ruoštis iš anksto. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė sako, kad šiuo metu ypatingai jaučiamas pirkėjų pasiruošimas Visų šventųjų ir Vėlinių savaitgaliui, į savo krepšelius parduotuvių lankytojai gausiai dedasi įvairiausių rūšių gėles bei, žinoma, vieną pagrindinių šios dienos simbolių – kapų žvakes. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |