ĮvairenybėsEsame įpratę, kad mūsų išmanieji veikia ypač sparčiai, o visas užduotis galime atlikti vos kelių mygtukų paspaudimu be jokių trikdžių. Jei telefono veikimas staiga sulėtėjo, to priežastis gali būti susikaupusios internetinės šiukšlės. Technologijų ekspertai dalinasi instrukcijomis, kaip greitai ir paprastai jas pašalinti. Obuolių pyragas – bene labiausiai lietuvių pamėgtas klasikinis desertas, kepamas užderėjus gausiam vasaros derliui. Cinamono ir keptų obuolių aromatas suteikia jaukumo bei šilumos net ir niūriausiems rudens vakarams. Obuolių pyrago receptų yra šimtai, tad atrasti gardžiausią – nelengvas iššūkis. Anot „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dr. Editos Gavelienės, nors pyragais, kaip ir bet kuriais kitais desertais, reikėtų mėgautis saikingai, juos galima įtraukti į nekasdienės mitybos racioną. Svarbiausia – pasirinkti kokybiškus produktus, pavyzdžiui, išbandyti skirtingas miltų rūšis, kurios praturtins kepinius naudingomis medžiagomis ir paįvairins skonį. Likus paskutinėms vasaros dienoms ne tik vaikai galvoja apie grįžimą į mokyklą, bet ir tėvams jau yra dėl ko pasukti galvas. Jiems viena iš rytinių mokslo metų užduočių – sudėti priešpiečių dėžutę vaikams. Eglė Juzumas, vaikams subalansuoto maisto tinklaraštininkė, sako, kad didesnė tikimybė, jog maistas atsidurs skrandyje, o ne šiukšlių dėžėje, jeigu priešpiečių dėžutės turinys bus ne tik sveikas, bet ir patrauklus. Vasaros pabaiga ir artėjantis ruduo gausus šviežių gamtos gėrybių. Tarp jų – ir saulės išlepintos uogos: avietės, šilauogės, gervuogės, spanguolės, serbentai. „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dr. Edita Gavelienė sako, kad būtų sudėtinga surasti nenaudingą uogą, augančią mūsų aplinkoje, todėl šiuo metų laiku būtina įtraukti jas į mitybos racioną ir uogomis gardinti įvairius patiekalus. Prekybos centras „Rimi“ dalijasi keliomis idėjomis, kurios padės paskaninti savaitgalio pusryčius šviežiomis uogomis. Artėjant rugsėjui namuose pakvimpa verdamos uogienės, konservuojami ir džiovinami vaisiai bei uogos. „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dr. Edita Gavelienė dalijasi patarimais, kaip vaisius ir uogas paruošti žiemai ir kaip tai daryti organizmui naudingiausiais būdais. Ar žinojote, kuo skiriasi uogienės, džemai bei pastaraisiais metais populiarėjantis čatnis? Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šie patiekalai yra beveik vienodi, jų nereikėtų laikyti vienu ir tuo pačiu – skiriasi tiek jų konsistencijos, tiek ir panaudojimo būdai. Daugiau apie šiuos skirtumus pasakoja jauniausias Lietuvos virtuvės šefas Rokas Galvonas. Atgaivinti per karščius, pasaldinti širdį ir nustebinti pačiais įvairiausiais skoniais. Visu tuo daugelį džiugina pagrindinis vasaros desertas – ledai. Tuo tarpu ieškantiems naujų kulinarinių idėjų, kaip vasaros dieną papuošti savo vaišių stalą ir palepinti prie jo susėdusius draugus ir šeimą, „Maximos“ atstovai pataria išbandyti ledų tortą bei dalijasi originaliais jo receptais – nuo gaivaus biskvitinio torto iki vasariško tinginio su ledais. Tam, kad pomidorų derlius Lietuvoje būtų sunaudotas tikslingai, „Maximos“ maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė siūlo išbandyti 3 naujus receptus. Rugpjūtis – geriausias metas ruošti vasaros gėrybes žiemai. Didelis šviežių uogų asortimentas išduoda, kad dabar tinkamas laikas virti šviežias ir kvapnias uogienes. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, teigia, kad cukrų pakeitę kitais natūraliais saldikliais, galėsite drąsiai mėgautis sveikesnėmis uogienienės versijomis. Jei pastebėjote smulkių ledo kristaliukų ant ledų pakuotės arba ji apšerkšnijusi, tai nebūtinai reiškia, kad ledai yra seni, bet dėl kokybės verta suabejoti: |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |