ĮvairenybėsDidžioji dalis Lietuvos žmonių šią vasarą į atostogų keliones leidžiasi automobiliais, todėl kartu su šeimininkais šiemet dažniau keliauja ir jų augintiniai. Draudikai pastebi, kad prisisegti saugos diržus ir daugiau dėmesio skirti vaikų saugumui automobilyje žmonės jau įprato, tačiau į augintinių keliavimą vis žiūri aplaidžiai. Dažnas vaizdas kelyje, kai šunys palaidi lekuoja pro langą ar lipa vairuotojams ant kelių. Pasak specialistų, tai gali baigtis ne tik žala augintiniui, bet ir eismo įvykiu. Apie tradicinius Kūčių, Velykų ir kitų didžiųjų švenčių patiekalus tikriausiai esame girdėję visi. Tačiau ar žinote, ką senovės lietuviai gamindavo Žolinei? Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertai sako, kad viena daržovė buvo ypač dažnai naudojama šventiniams patiekalams ir dalijasi išskirtiniais receptais. Šalta arbata – gaivinantis ir troškulį karštą vasaros dieną malšinantis gėrimas, kurį lengvai galime pasidaryti ir namų sąlygomis. Tačiau kaip išsirinkti, kokius ingredientus geriausia derinti tarpusavyje? Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė dalijasi pagrindinėmis taisyklėmis, kaip pasigaminti šį gėrimą namuose ir pateikia tris gaivinančios šaltos arbatos receptus. Saldžios ir sodrios spalvos avietės – vienos populiariausių vasaros uogų. Mitybos specialistai jas rekomenduoja vartoti dėl sveikatai naudingų maistinių savybių, konditeriai avietes giria dėl jų universalumo gaminant desertus, o prekybininkai teigia, kad sezono metu šios uogos yra vienos populiariausių. Šaltibarščiams nėra blogo oro ar taisyklių: tinka ir mineralinis vanduo, ir pienas2020-07-31, 14:57Lietuvoje sudarinėjami šaltibarščių žemėlapiai ir kuriami netradiciniai receptai, pavyzdžiui, šaltibarščių ledų, jau nieko nestebina. Nors šaltibarščių sezonas visu smarkumu prasideda vos atšilus orams ir pasirodžius pirmiesiems šviežiems lietuviškiems agurkams, tačiau ši šaltsriubė – populiarus patiekalas visus metus, rodo prekybos tinklo „Maxima“ duomenys. „Sony“ pristatė ilgai lauktą savo sisteminį viso kadro fotoaparatą „Alpha 7S III“ (modelis ILCE7SM3/B), kuriam pagal technines galimybes šiuo metu rinkoje neprilygsta joks kitas fotoaparatas ir kuris videografams bei fotografams gali padėti atverti naujus kūrybos horizontus. Manote, kad visi prancūziški patiekalai yra sunkiai paruošiami, o jų gamybai Lietuvoje nerasite reikiamų ingredientų? Populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė sako, kad Prancūzijoje galima rasti tikram virtuvės šefui ir pradedančiajam tiksiančių patiekalų. Tinklaraštininkė dalijasi visiems prancūziškos virtuvės gerbėjams įveikiamų, skanių ir maistingų patiekalų receptais. Dėl pandemijos vis dar apriboto atostogų krypčių pasirinkimo, dauguma lietuvių kol kas renkasi trumpesnes atostogas neišvykstant iš šalies. Pasiūlymų nuo ramaus poilsio prie ežerų iki įdomių maršrutų ekstremaliems keliautojams pasipylė nemažai, tačiau jaunoms šeimoms visgi tenka pasukti galvą, kaip sudominti ir užimti mažuosius atostogautojus. Joms į pagalbą stojo su ta pačia problema susidūrę ir šeimoms skirtą kelionių Lietuvoje projektą pristatę tėvai. Atostogų objektyve – miestas, gamta ir maistas: kaip nuotraukomis užkariauti simpatijas2020-07-20, 08:01Taisyklė, jog visų skoniai – skirtingi, gali būti puikiai pritaikoma ir lietuviškoms vasaros atostogoms: juk idealų poilsį kiekvienas įsivaizduoja nevienodai. Ir nors atskiros vizijos yra unikalios, ilsėtis Lietuvoje negalėtume be vienos iš sudedamųjų – miesto, gamtos ar maisto. Neretai šie svarbūs poilsio komponentai, patekę į atostogų planą, atsiduria ir išmaniųjų telefonų kamerų objektyvuose. Todėl keletas patarimų, kaip sukurti idealų miesto, gamtos ar maisto kadrą, gali padėti susilaukti daugiau simpatijų internete, o kartu ir užkoduoti skirtingas emocijas pačiose nuotraukose. „Vasara mums dovanoja pilnas pievas nuostabių žiedų, akį džiugina gėlynų grožis ir pačių įvairiausių augalų gausa. Tai metas, kada galime atskleisti kūrybiškumą ir išmokti susikomponuoti puikiai estetiškai atrodančias puokštes. Iš praktikos esu pastebėjusi, jog daugeliui tai nemenkas iššūkis, ypač jei norima panaudoti daug gėlių. Dažniausiai jos puokštėje būna perspaustos, skirtingų aukščių, nėra darnos. Tam, kad šventinė puokštė atrodytų estetiškai ir tarsi iš salono, siūlau išmokti ją susikomponuoti spiraliniu būdu“, - kviečia Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro floristikos profesijos mokytoja Evelina Grėbliauskė. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |