ĮvairenybėsNors kol kas pavasaris pasižymi permainingais orais, visgi vos pasitaikius šiltesnei dienai ant daugelio stalo karaliauja šaltibarščiai. Tačiau atsigaivinti ir pasisotinti galima ne tik jau įprastais bei visų pamėgtais šaltibarščiais, bet ir kitomis šaltomis sriubomis. Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė dalinasi trijų šaltų sriubų receptais. Pomidorų padažą ko gero rasime kiekvieno tautiečio virtuvėje. Jį nesudėtingai galima pasigaminti patiems. Žinoma, padažas gali nebūti tokios intensyvios spalvos ir konsistencijos kaip pirktinis, visgi pamėginti verta. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė pažada: neužtruksite nė valandos. Populiari avinžirnių užtepėlė – humusas – yra vienas seniausių patiekalų pasaulyje, minimas dar Senajame Testamente. Šiandien populiariausių kavinių meniu jau nebeįsivaizduojamas be šios užtepėlės, socialiniuose tinkluose netrūksta netradicinių jos paruošimo būdų, o gegužės mėnesį net minima tarptautinė humuso diena. Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė atskleidžia šios užtepėlės populiarumo priežastis ir dalijasi net keliais humuso receptais, kurie patiks norintiems išbandyti kažką naujo. Nors bendroji vagysčių statistika Lietuvoje fiksuoja mažėjimą, vis daugiau nerimo signalų pasigirsta iš namų ūkių, esą vagišių dėmesys šiuo metu krypsta būtent čia. Ilgapirščius domina ne tik namų turtas, bet ir kiemuose laikomos gėrybės, automobiliai, net žemės ūkio technika. Užkirsti kelią nemaloniems nuostoliams padeda tinkamai įrengtos apsaugos sistemos, tačiau kaip nesuklysti tarp pasirinkimų? Ką žiūrime per karantiną: karaliauja lietuviškas turinys, bet nepamirštame „Simpsonų“ ir „Draugų“2020-05-11, 12:58Karantino laikotarpiu dauguma lietuvių laiką namuose leido žiūrėdami filmus ir serialus – tą patvirtina išaugęs vaizdo įrašų platformų duomenų srauto naudojimas. Lietuvoje žiūrovus labiausiai domino nusikalstamo pasaulio istorijos – populiariausiu serialu tapo serialas „Gaujų karai. Smaugliai“, o mėgstamiausiu filmu – režisieriaus Ramūno Rudoko „Pasmerkti. Pajūrio džiazas“, rodo vaizdo įrašų nuomos platformos „Go3 | BITĖ“ duomenys. Ar Tau buvo kada nors smalsu, kaip maitinasi garsiausios pasaulio žvaigždės? Juk ir jas kamuoja panašios bėdos, kaip ir mus. Priauga kartais vienas kitas kilogramas, kuriuos reikia numesti. Agnė Gedminaitė Miškinienė (Žalioji dėžutė įkūrėja) nusprendė pasidalinti įdomia informacija apie tai, kaip maitinasi viena garsiausių pasaulio dainininkių - Madona. Apie gliuteną šiandien kalbama kaip niekad daug. Gliutenu vadinami baltymai, kurių randama kviečiuose, rugiuose ir miežiuose. Dalies žmonių organizmai šios medžiagos netoleruoja. Tad natūralu, kad rinkoje atsiranda vis platesnis produktų be gliuteno asortimentas. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi paprastu receptu, kaip namuose pasigaminti sveiką ir skanią duoną be gliuteno. 3000 skambučių, 900 laiškų ir 300 žinučių per socialinius tinklus – maždaug tiek užklausų iš klientų kasdien sulaukia AB Lietuvos paštas klientų aptarnavimo centras. Per visą karantino laikotarpį buvo dienų, kai užklausos pasiekdavo ir 5000. Siekiant atsakyti į kuo daugiau užklausų, į pagalbą klientų aptarnavimo konsultantams skuba ir kitų Lietuvos pašto skyrių bei administracijos darbuotojai. Ko klausiama dažniausiai ir kokie atsakymai į šiuos klausimus? Skaičiuojama, jog 2020 metais žmonių ir technologijų naudojamų slaptažodžių skaičius sieks 300 milijardų, teigia „Cybersecurity Media“. Vartotojų noras apsaugoti savo įrenginius ir duomenis – suprantamas, nes išmaniuosiuose įrenginiuose laikome daugybę svarbios informacijos. Nors kibernetinio saugumo ekspertai griežtai įspėja to nedaryti, vis dar nemažai žmonių telefono galerijose saugo nuotraukas su banko kortelių duomenimis, slaptažodžiais ir kita privačia informacija. Apsisaugoti padės paprasti sprendimai – ekrano užraktas, periodiniai programėlių atnaujinimai ir truputį sąmoningesnis įrenginių naudojimas. Aliejų būna pačių įvairiausių, nuo mums įprastų rapsų, saulėgrąžų iki retesnių judrų ar sezamų aliejų. Kiekvienas aliejus turi ne tik savo skonį, bet ir savybes. Tad kokius patiekalus ruošiant kuris aliejus tinkamiausias, dalijasi lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |