ĮvairenybėsVasarai persiritus į antrą pusę, šašlykai vis dar išlieka vienu populiariausių grilio patiekalų. Juos kepti tikrai nesunku, tačiau svarbu išvengti klaidų, kurios sugadina net ir geriausiai paruoštą mėsą. Grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius dalijasi paprastais patarimais, kaip tobulai ir paprastai iškepti šašlyką, o taip pat pasakoja, kodėl nereikėtų bijoti rinktis jau marinuotos mėsos ir siūlo du šašlykų receptus tiems, kurie turi laiko įsitraukti į jų ruošimo procesą nuo pat pradžios. Vasarai įpusėjus norime mėgautis kiekviena saulėta diena, o valgyti gryname ore taip pat didelis malonumas. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, šiltuoju metų laiku maistą valgyti lauke – išties populiaru. Vasarai įpusėjant agurkų derlius tampa vis gausesnis, todėl dalis šių daržovių jau konservuojami. Tradiciniai agurkų rauginimo receptai vėl keliauja iš lūpų į lūpas, nors visada galima atrasti ir naujovių. Maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė siūlo dalį šviežio derliaus gėrybių nepabijoti skirti skonių eksperimentui. Termometro stulpeliui sparčiai stiebiantis į viršų, lietuviai tradiciškai patraukia į prekybos centrų pieno gaminių skyrių. Ten ieškoma ne ko kito, o kefyro, tampančio pagrindiniu ingredientu nuo karščių gelbėjančių šaltibarščių gamyboje. Visgi, kaip pastebi lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai, šis tautiečių pamėgtas gėrimas, iš kurio galima gaminti net desertus, vietos virtuvėje vis dažniau randa visais metų laikais. Liepos 7-ąją tarptautinę savo dieną mini bene populiariausias pasaulyje skanėstas – šokoladas. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, sako, kad šokoladas – vienas svarbiausių ingredientų desertų pasaulyje: juo gardinami tortai, pyragaičiai ar keksiukai, iš šokolado gaminami ledai, putėsiai ar nesuskaičiuojama galybė saldainių. Tiesa, į vieną dalyką gaminant bet kokį šokoladinį desertą atsižvelgti reikia: tai – jo kokybė. Ant grilio kepama, žuvis, daržovės, sūriai, grybai, juo labiau mėsa tikriausiai nieko nestebina, tačiau taip pat sėkmingai ant žarijų galima gaminti ir desertus. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, sako, kad ant grilio kepami desertai vis labiau populiarėja, o žmonės kepsninėse kepa ne tik vaisius, bet ir pyragus ar netgi šakočius. Besivaduojantys iš karantino pančių muzikantai kviečia švęsti gyvenimą – Laura Remeikienė ir Rolandas Janušas su grupe „Vairas“ pristato klipo premjerą2021-06-12, 18:59Lietuvoje gerai žinoma dainų autorė ir atlikėja, muzikinių knygų vaikams rašytoja ir pedagogė, TV projektų dalyvė Laura Remeikienė ir Rolandas Janušas šįkart ne tik duetu, bet ir su savo komandomis – grupe „Vairas“ bei „Lauros studijos“ choru – įrašė dainą ir nusifilmavo muzikiniame klipe „Švęsk gyvenimą“. „Damų Rally Žemaitija 2021“ – organizatorių siurprizai2021-06-11, 16:02Drauge su didžiuoju „Rally Žemaitija 2021“ trečiąjį sezoną pradėjo „Damų Rally“ lenktynių serialas. Vasara visuomet pralekia greitai, todėl būtina pasimėgauti kiekviena šilta diena. Šiais laikais lengva pasimesti informacijos gausybėje, tačiau visą reikalingą informaciją vienoje vietoje turėti padeda mobiliosios programėlės. Susipažinkite su penkiomis vartotojų labai gerai vertinamomis vasariškomis programėlėmis, kurios padės stebėti orą, nenusvilti saulėje, romantiškai stebėti žvaigždes, išsinuomoti valtį ir gal net išsikepti picą... ant grilio. Ledai šiltąjį sezoną tampa vienu didžiausių kasdienių malonumų. Karštą vasaros dieną pagundai pasimėgauti ledų porcija neatsispiria ir vaikai, ir suaugusieji – ledai neabejotinai tampa kasdienio raciono dalimi. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, lietuviai labiausiai mėgsta klasikinio skonio ledus, o termometrų stulpeliams šoktelėjus į viršų, jų pardavimai ženkliai išauga. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |