ĮvairenybėsAtėjus pavasariui į lietuvių lėkštes jau tradiciškai sugrįžta bene didžiausias nacionalinės virtuvės pasididžiavimas – šaltibarščiai. Visgi jais mėgautis negali netoleruojantieji pieno ir laktozės turinčių produktų, kurie sukelia rimtus sveikatos išbandymus, tikinama pranešime spaudai. Šiandien, balandžio 24-ąją, Lietuvos kinologų draugijos iniciatyva, Lietuvoje minima šuns diena. Šia proga technologijų ekspertai dalinasi naudingais įrankiais, kurie pravers kiekvienam šuns šeimininkui. Šventės baigėsi, tačiau klausimas, ką daryti su maisto likučiais, – išlieka. Velykos, žinoma, neįsivaizduojamos be kiaušinių, o vienas iš pagrindinių stalo akcentų – kepta mėsa: kumpis ar antis ir silkė. Būtent šių patiekalų po švenčių dažniausiai ir lieka daugiausia. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad yra įvairiausių būdų, kaip maisto likučius prikelti antram gyvenimui ir skaniai panaudoti. Artėjant didžiausiai metų blynų šventei – Užgavėnėms, kurios laukia jau antradienį, metas treniruoti savo blynų kepimo įgūdžius: „Malsenos“ kepimo akademijos ekspertė Sonata Šalkauskaitė dalinasi tobulų blynų patarimais ir dažniausiomis klaidomis. Pirmąjį vasario sekmadienį minima Pasaulio cepelinų diena. Cepelinai lietuviams įaugę į kraują – šis bulvinis stebuklas lydi nuo pat vaikystės, tad net stengiantis nevalgyti riebių produktų, retkarčiais cepelinų išvengti negalime. Garuojanti puodynė su spirgučių ir grietinės padažu sukelia tikrą palaimą ir nors jų valgyti kasdien nerekomenduojama, kartą per mėnesį cepelinų pilna lėkštė išeis tik į naudą. Net ir tiems, kurie nevalgo mėsos ar laikosi ypač griežtos dietos, cepelinų apeiti nereikėtų. Nesaugios paukštienos importo į Lietuvą mastai didėja: daugiausiai įvežta iš Lenkijos2021-01-19, 10:31Nežiūrint į tai, kad 2020 metais prasidėjo pasaulinė pandemija, nesaugios vištienos kiekis Lietuvoje augo. Užpernai mūsų rinkai buvo uždrausta tiekti beveik 200 tonų vištienos, o pernai šis skaičius smarkiai išaugo – net apie 260 tonų paukštienos buvo pripažintos nesaugia. Tokioje paukštienoje buvo nustatyta tarša salmonelių bakterijomis. Remiantis VMVT informacija, tokiam skirtumui įtakos galėjo turėti augantis įvežamos paukštienos kiekis. Kaip ir 2019 m., didžioji dalis nesaugios paukštienos buvo įvežta iš kaimyninės Lenkijos. Lietuvė aktorė Žygimantė Elena Jakštaitė – tarp ryškiausių Europos kino debiutantų2021-01-12, 15:14Rudenį Lietuvoje pasirodysiančiame filme „Bėgikė“ (rež. Andrius Blaževičius) pagrindinį vaidmenį sukūrusi aktorė Žygimantė Elena Jakštaitė pateko į kylančių Europos kino žvaigždžių 10–uką. Ji tapo antrąja lietuve aktore, dalyvausiančia „European Shooting Stars“ programoje, ir turėsiančia galimybę prisistatyti tarptautinei kino industrijai ir žiniasklaidai Berlyno kino festivalio metu. Kuriant namų interjerą, svarbu ne tik atsižvelgti į vyraujančias dizaino tendencijas. Taip pat verta pagalvoti apie savo asmeninės erdvės kūrimą, apie namų praktiškumą bei individualumą. Amžina šventinio stalo klasika – užkandžių lenta – tai paprastas būdas ne tik patogiai patiekti maistą, bet ir improvizuoti skoniais ir spalvomis. Efektingai atrodančiai ir gardžiai užkandžių lentai paruošti specialių žinių nereikia, pasitelkite kūrybiškumą – serviruodami derinkite įvairiausius vaisius, uogas, parduotuvėje įsigytas užtepėles, sūrius ar delikatesinius mėsos gaminius. Nors sakoma, kad šv. Kalėdos – šeimos šventė, specialistai ragina šiemet su artimaisiais šilčiausiais linkėjimais pasidalinti virtualiai. Šia proga lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai dalijasi patarimais, ką daryti, jei šventinį stalą šiais metais pirmą kartą teks dengti savarankiškai. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |