ĮvairenybėsTai žemiau nulio nukrentanti termometro stulpelio padala, tai stiprus lietus ir nuolatinė drėgmė – dabartinė kasdienybė Lietuvoje ir tiesiausias kelias sklisti virusams. Užklupus tokioms darganoms, pajutus pirmuosius peršalimo simptomus ar pritrūkus energijos, tautiečiai griebiasi laiko patikrinto česnako, imbiero, citrinų, medaus ar netgi svogūnų. Tačiau dalis šių produktų turi labai specifinį, aštrų kvapą ir skonį, tad toli gražu tinka ne visiems, o kitiems galiausiai įkyri. Visgi, šiuose ingredientuose esančių naudingų medžiagų galima gauti ir gaminant įvairius patiekalus, pavyzdžiui, skanią, organizmą sušildančią bei imunitetą stiprinančią daržovių ir kruopų sriubą. Kaip ir kasmet, „Google“ prieš pat didžiausias praėjusių metų šventes paskelbė labiausiai 2021 m. ieškotų žodžių sąrašus – nuo žmonių, įvykių ar įmonių iki patiekalų receptų. Ir jei pernai viso pasaulio gyventojai daugiausiai domėjosi socialiniuose tinkluose išgarsėjusiais valgiais, lietuvių akys krypo kiek kitur. Prekybos tinklas „Lidl“ kviečia susipažinti su tendencingiausiomis praėjusių metų patiekalų paieškomis ir dalijasi populiariausių Lietuvos receptų trejetuku. Kai naktys ilgesnės nei dienos, o ir dienomis dangų dažnai užkloję debesys, užfiksuoti ryškią, neišplaukusią Kalėdų eglutės, ką tik nulipdyto senio besmegenio ar naujametinių fejerverkų nuotrauką telefonu yra tikras iššūkis. Ir nors telefono kameros parametrai yra svarbūs, nemažai lemia ir fotografo įgūdžiai. Fotografavimo telefonu žiemą patarimais dalijasi „Telia“ telefonų kategorijos vadovė Rimantė Marcišauskienė. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) atlikti aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus kokybės patikrinimai parodė, kad daugiau nei pusė ištirtų Lietuvos rinkai tiekiamų aukščiausios kategorijos alyvuogių aliejų kokybė yra žemesnė, nei deklaruota ženklinimo etiketėje, todėl VMVT rekomenduoja alyvuogių aliejaus platintojams ir pardavėjams atidžiau tikrinti alyvuogių aliejaus kokybę, stiprinti tiekėjų bei jų produkcijos kontrolę. Taip pat VMVT paaiškina vartotojams alyvuogių aliejaus skirtumus pagal deklaruojamą kokybės kategoriją. Kalėdos daugeliui neišvengiamai reiškia gerokai pasipildančias šokolado atsargas, kurių dažnai neįveikia ir didžiausieji smaližiai. Kad saldumynai mėnesių mėnesius nedūlėtų spintelėse, prekybos tinklas „Lidl“ dalijasi gardžių „Tinginių“ receptais, kurių gamybai puikiai tiks dovanų per šventes gautas šokoladas. Per šventes esame įpratę stalą apkrauti įvairiausiais patiekalais, kurių visų suvalgyti vienu prisėdimu prie stalo tiesiog neįmanoma. Tačiau nepaisant to, kokie alkani yra svečiai, maisto vakarienei pasibaigus vistiek lieka, o idėjų, ką daryti su įvairiais maisto ir produktų likučiais – ne. Prekybos tinklas „Lidl“ atskuba į pagalbą ir dalijasi patarimais bei dviem greitai pagaminamų patiekalų receptais, kuriems visus reikalingus ingredientus rasite ant savo šventinio stalo. Žiema ir Kalėdos yra toks metas, kurį pirmiau nei pamatyti ar pajausti, galima užuosti. Mišku kvepiančios natūralios eglutės, išraiškingasis cinamonas, dangiška vanilė ir parduotuvių lentynas užpildę mandarinai. Nenuostabu, kad šiuo laikotarpiu mandarinų galėtume rasti bene kiekvienuose namuose, todėl prekybos tinklas „Lidl“ dalijasi patarimais, kaip protingai ir tvariai panaudoti nuluptas mandarino žieveles. Draugų Kalėdos, angliškai vadinamos „friendsmas“ – vis labiau pasaulyje populiarėjanti tradicija. Šios šventės metu visą dėmesį skiriame tiems, su kuriais dalindavomės mokyklos suolu, tiems, kurių draugijoje iškrėtėme pirmąją išdaigą, lankėmės teatruose, koncertuose, naktiniuose klubuose ir išsakėme slapčiausias svajas. Puikus būdas išgyventi žvarbią žiemą – iš naujo atrasti jaukiai šildantį patiekalą, kuris nepelnytai dažnai lieka užmarštyje, o neretai dar ir išvadinamas nuobodžiu. Garsusis virtuvės šefas Alfas Ivanauskas atskleidžia, kaip trintų sriubų gaminimo procesą paversti lengvu bei žaismingu ir mėgautis organizmui naudingu rezultatu. Be to, yra ir daugiau „stebuklingų“ sveikuoliškų receptų, kuriuos galite išbandyti. Norint palengvinti artėjančių švenčių maratoną, apie Kalėdų stalą rekomenduojama galvoti iš anksto. Tačiau jei šventinės vakarienės planavimą kasmet nukeliate paskutinėms akimirkoms, padėti išvengti streso gali patiekalų, kuriuos būtina pradėti gaminti dar pirmoje gruodžio pusėje, įtraukimas į meniu. Kad nereikėtų paskubomis galvoti, kokiu desertu nustebinti per Kalėdas susirinkusius artimuosius, prekybos tinklas „Lidl“ dalijasi dviem ilgai brandinamų pyragų – vokiško štoleno ir itališko pandoro – receptais. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |