ĮvairenybėsNuo pirmadienio leidžiant dėvėti tik medicinines kaukes ar respiratorius, „Eurovaistinė“ paaiškina, kaip atpažinti, ar kaukė medicininė. Lengvi ar sotūs, saldūs ar mėsingi: kokių idėjų pusryčiams gali pametėti kitų šalių virtuvės?2021-10-30, 08:27Mitybos specialistai sutinka, kad pusryčiai – svarbiausias dienos patiekalas. Visgi ne visose tautose toks išsireiškimas yra suprantamas vienodai – kai anglai ir vokiečiai nuo stalo gali pakilti prieš tai atlaisvindami kelnių diržą, tai prancūzai ar italai kartais apsiriboja užkandžius primenančiais pusryčiais ar puodeliu kavos. Ta proga lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai kviečia pasižvalgyti po vienas populiariausių pasaulio virtuvių, pamatyti jų skirtumus ir pasisemti idėjų geros dienos pradžiai. Vėlinės – lietuviams viena svarbiausių rudens minėtinų dienų, todėl nenuostabu, kad žmonės joms pradeda ruoštis iš anksto. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė sako, kad šiuo metu ypatingai jaučiamas pirkėjų pasiruošimas Visų šventųjų ir Vėlinių savaitgaliui, į savo krepšelius parduotuvių lankytojai gausiai dedasi įvairiausių rūšių gėles bei, žinoma, vieną pagrindinių šios dienos simbolių – kapų žvakes. Spalio 20 dieną Lietuvos vyriausioji archyvarė Kristina Ramonienė ir Lenkijos Respublikos valstybės archyvų generalinis direktorius Pawel Pietrzyk pasirašė mikrofilmų mainų lygiaverčiu pagrindu protokolą ir apsikeitė mikrofilmais. Skrydis lėktuvu su vaikais: kaip tinkamai ir be streso pasiruošti kelionei su atžalomis?2021-10-20, 19:09Įsibėgėjantis spalis moksleiviams ir jų tėveliams primena, kad jau neužilgo laukia rudens atostogos, kurių metu bus galima atsipūsti ir bent trumpam pabėgti nuo vėstančių orų. Nepaisant to, daugelis pripažįsta, kad kelionė su vaikais yra nemenkas iššūkis, kuriam reikia ruoštis atsakingai ir iš anksto. Lietuvos oro uostų atstovai dalijasi patarimais, padėsiančiais sklandžiai pasiruošti atostogoms su mažamečiais vaikais. Kopūstai – viena labiausiai lietuvių pamėgtų daržovių. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė sako, kad šaltasis metų sezonas Lietuvoje be kopūstų neįsivaizduojamas. Švieži kopūstai naudojami ruošiant sriubas, taip pat puikiai tinka salotoms, troškiniams gaminti, tačiau spalį, orams vis labiau vėstant – gyventojai tradiciškai pradeda ir kopūstų rauginimo sezoną. Rudens derlius skatina leistis į kulinarinius eksperimentus. Iš vaisių ir daržovių galima kurti ne tik išmoningus patiekalus, bet ir desertus. Vis dėlto Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, sako, kad jeigu tradiciniai obuoliais pagardinti kepiniai kiek pabodo, rudenį verta išmėginti ir tikrų smaližių gomurį nudžiuginsiančius desertus su riešutais. Nors visi dieną pradedame ir pusryčiaujame skirtingu laiku, tačiau pagrindinis pusryčių tikslas – energija, kurios kasdien reikia darbe ar pamokų bei paskaitų metu. Anot „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dr. Editos Gavelienės, pusryčiams reikėtų skirti laiko, mėgautis valgomu maistu. Be to, pusryčiai turėtų būti kuo įvairesni, kad organizmas gautų skirtingų maistinių medžiagų, tad prekybos tinklas „Rimi“ dalijasi 5 sumuštinių receptais, kurie praturtins bei padės paįvairinti kasdienį pusryčių meniu, o svarbiausia – juos lengvai ir greitai paruošite. Šilumai per daug nelepinant, vis daugiau laiko praleidžiame namie. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad jeigu pasiilgote jaukaus ir šildančio maisto, tačiau nuolat sukate galvas ką pasigaminti pietums ar vakarienei – būtina išmėginti tradicinį Jungtinės Karalystės patiekalą Šepardo pyragą, kurio receptas nereikalauja įmantrių ingredientų, tačiau patiks net patiems išrankiausiems valgytojams. Sukate galvas, ką skanaus ir sveiko suvalgyti? Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė teigia, kad jeigu tarp dienos valgymų jaučiatės alkani – reiktų nepamiršti užkandžių. Vis dėlto juos renkantis reikėtų dėmesį atkreipti į ingredientų naudą organizmui ir kalorijų kiekį. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |