ĮvairenybėsVasaros pabaiga ir artėjantis ruduo gausus šviežių gamtos gėrybių. Tarp jų – ir saulės išlepintos uogos: avietės, šilauogės, gervuogės, spanguolės, serbentai. „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dr. Edita Gavelienė sako, kad būtų sudėtinga surasti nenaudingą uogą, augančią mūsų aplinkoje, todėl šiuo metų laiku būtina įtraukti jas į mitybos racioną ir uogomis gardinti įvairius patiekalus. Prekybos centras „Rimi“ dalijasi keliomis idėjomis, kurios padės paskaninti savaitgalio pusryčius šviežiomis uogomis. Artėjant rugsėjui namuose pakvimpa verdamos uogienės, konservuojami ir džiovinami vaisiai bei uogos. „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dr. Edita Gavelienė dalijasi patarimais, kaip vaisius ir uogas paruošti žiemai ir kaip tai daryti organizmui naudingiausiais būdais. Ar žinojote, kuo skiriasi uogienės, džemai bei pastaraisiais metais populiarėjantis čatnis? Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šie patiekalai yra beveik vienodi, jų nereikėtų laikyti vienu ir tuo pačiu – skiriasi tiek jų konsistencijos, tiek ir panaudojimo būdai. Daugiau apie šiuos skirtumus pasakoja jauniausias Lietuvos virtuvės šefas Rokas Galvonas. Atgaivinti per karščius, pasaldinti širdį ir nustebinti pačiais įvairiausiais skoniais. Visu tuo daugelį džiugina pagrindinis vasaros desertas – ledai. Tuo tarpu ieškantiems naujų kulinarinių idėjų, kaip vasaros dieną papuošti savo vaišių stalą ir palepinti prie jo susėdusius draugus ir šeimą, „Maximos“ atstovai pataria išbandyti ledų tortą bei dalijasi originaliais jo receptais – nuo gaivaus biskvitinio torto iki vasariško tinginio su ledais. Tam, kad pomidorų derlius Lietuvoje būtų sunaudotas tikslingai, „Maximos“ maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė siūlo išbandyti 3 naujus receptus. Rugpjūtis – geriausias metas ruošti vasaros gėrybes žiemai. Didelis šviežių uogų asortimentas išduoda, kad dabar tinkamas laikas virti šviežias ir kvapnias uogienes. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, teigia, kad cukrų pakeitę kitais natūraliais saldikliais, galėsite drąsiai mėgautis sveikesnėmis uogienienės versijomis. Jei pastebėjote smulkių ledo kristaliukų ant ledų pakuotės arba ji apšerkšnijusi, tai nebūtinai reiškia, kad ledai yra seni, bet dėl kokybės verta suabejoti: Vasarai persiritus į antrą pusę, šašlykai vis dar išlieka vienu populiariausių grilio patiekalų. Juos kepti tikrai nesunku, tačiau svarbu išvengti klaidų, kurios sugadina net ir geriausiai paruoštą mėsą. Grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius dalijasi paprastais patarimais, kaip tobulai ir paprastai iškepti šašlyką, o taip pat pasakoja, kodėl nereikėtų bijoti rinktis jau marinuotos mėsos ir siūlo du šašlykų receptus tiems, kurie turi laiko įsitraukti į jų ruošimo procesą nuo pat pradžios. Vasarai įpusėjus norime mėgautis kiekviena saulėta diena, o valgyti gryname ore taip pat didelis malonumas. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, šiltuoju metų laiku maistą valgyti lauke – išties populiaru. Vasarai įpusėjant agurkų derlius tampa vis gausesnis, todėl dalis šių daržovių jau konservuojami. Tradiciniai agurkų rauginimo receptai vėl keliauja iš lūpų į lūpas, nors visada galima atrasti ir naujovių. Maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė siūlo dalį šviežio derliaus gėrybių nepabijoti skirti skonių eksperimentui. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |