Piketai prieš skalūnų dujų gavybą - net keliuose miestuose vienu metu

2013-05-16, 12:46
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimui svarstant su skalūnų dujomis susijusius įstatymų projektus net keliuose Lietuvos miestuose vienu metu buvo surengti piketai prieš skalūnų dujų išgavimą.

Vilniuje prie Seimo rūmų susirinko 9 žmonių grupelė. Jie laikė plakatus su užrašais "Žemės Lietuvos Haseltonai neniokos", "Chevron von", "Mazuronį lauk iš Vyriausybės!", "Mazuronis - Chevrono ministras" ir panašiais.

Į Vilnių piketuoti atvykę Tauragės ir jos apylinkių gyventojai teigė, jog skalūnų dujų išgavimas nėra vien Žygaičių kaimo problema, kaip kartais bando parodyti politikai. Tai liečia daug didesnę Žemaitijos dalį.

Pikete dalyvavęs buvęs Sąjūdžio narys ir visuomenininkas iš Tauragės Jonas Liorančas Eltai sakė, jog labiausiai piktina aplinkos ministro Valentino Mazuronio požiūris į ekologiją.

"Suprastume, jei energetikos ministras teigtų, kad jam nerūpi aplinkos apsauga ir jam tiesiog reikia dujų. Tačiau aplinkos ministras turėtų gultis kryžiumi, kad nebūtų nuodijama žemė", - sakė J. Liorančas.

Jis sakė, jog valdžios atstovai nesirūpina ateities kartomis ir nori pasipelnyti čia ir dabar.

"Jų nedomina, kas dėl skalūnų poveikio žemei ir geriamajam vandeniui atsitiks po penkiasdešimties metų. Jie už ačiū atiduoda žemę "Chevron" ir yra laimingi", - pasipiktinimo neslėpė piketo dalyvis.

Prie akcijos dalyvių prieš plenarinį posėdį pakalbėti priėjo Seimo narys, Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas Linas Balsys. Jis informavo piketo dalyvius apie Seimo darbotvarkę, bet teigė nežinąs, kokie sprendimai bus priimti.

"Bus svarstomos Žemės gelmių įstatymo pataisos ir aptariamas Planuojamos ūkinės veiklos poveikis aplinkai. Bet kol kas nieko negaliu pasakyti, kaip viskas baigsis", - sakė L. Balsys.

Piketai prieš skalūnų dujų išgavimą, be Vilniaus, vienu metu vyko Kaune (prie savivaldybės), Klaipėdoje (Atgimimo aikštėje), Šiauliuose (Prisikėlimo aikštėje), taip pat prie Šilalės, Šilutės ir kitų miestų savivaldybių.

www.l24.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24