A. Butkevičius: iki liepos 1 d. reikėtų priimti kai kuriuos mokesčių įstatymų pakeitimus

2013-05-07, 05:23
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Finansų ministerija artimiausiu laiku turės pateikti mokesčių sistemos pertvarką reglamentuojančius 2014 metais įsigaliosiančius įstatymų pakeitimų projektus, kuriuos reikės priimti iki liepos 1 d. Vėliau planuojama parengti įstatymų pakeitimus, kurie įsigaliotų nuo 2015 metų.

Tai pirmadienį vakare po valdančiosios koalicijos posėdžio, kuriame buvo pristatytos mokestinės sistemos pertvarkos galimybės, žurnalistams sakė Premjeras Algirdas Butkevičius.

Pasak Vyriausybės vadovo, mokesčių sistema yra toks dalykas, kad politikai norėtų matyti daug lengvatų, bet nenorėtų tikriausiai kalbėti apie naujus mokesčius, kurie galėtų kompensuoti tą pajamų praradimą dėl lengvatų.

"Manau, kad tas analitinis darbas, kurį atliko darbo grupė, dabar bus perduotas į politinį lygį Finansų ministerijai, ir Finansų ministerija atliks tam tikrą modeliavimą: pavyzdžiui, jeigu vienu variantu būtų taikomos kai kurios gal ir PVM mokestinės lengvatos, kaip jos darytų įtaką fiskaliniu požiūriu biudžeto pajamų surinkimui ir kaip stimuliuotų ekonominius procesus tiek trumpalaikiame, tiek ilgalaikiame procese. Tai yra vienas dalykas, ir taip pat, jeigu matytų, kad yra pajamų praradimas tiek trumpalaikiame, tiek ilgalaikiame procese, tai turėtų numatyti, kuo galima būtų tas prarastas pajamas kompensuoti", - sakė A. Butkevičius.

Į klausimą, dėl ko labiausiai kilo nesutarimų, Premjeras atsakė, kad "nesutarimų nebuvo".

"Politikai gal norėjo, kad jie dalyvautų darbo grupės darbe, bet buvo pasakyta, kad darbo grupė turi įgaliojimus tik atlikti analitinį darbą. Jeigu politikai nori ir turi tiek laiko ir tikrai domisi, tai ta visa informacija jiems irgi bus pateikta", - tvirtino Ministras Pirmininkas A. Butkevičius.

Balandžio 30 d. mokesčių reformą svarstanti Vyriausybės suformuota darbo grupė, kuriai vadovauja Ministro Pirmininko patarėjas finansų klausimais Stasys Jakeliūnas, mokestinės sistemos pertvarkymo galimybes pristatė Vyriausybei.

Kaip ELTA jau skelbė, tarp pasiūlymų - "Sodros" įmokų lubos, privalomojo sveikatos draudimo mokesčio sujungimas su gyventojų pajamų mokesčiu, neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) keitimas, kad mokesčiai mažas pajamas gaunantiems žmonėms mažėtų, "Sodros" įmokų ir išmokų glaudesnis susiejimas.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24