J. Lelevelio vidurinė mokykla turi daug šansų tapti gimnazija

2015-05-30, 09:48
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
J. Lelevelio vidurinė mokykla turi daug šansų tapti gimnazija fot. mokyklos archyvas

Ketvirtadienio sesijos metu Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariai nusprendė reorganizuoti Vilniaus Joachimo Lelevelio vidurinę mokyklą. Nors posėdžio metu sostinės Taryba pritarė  pirmajam projekto svarstymui nekomplektuoti 11-12 klasių Joachimo Lelevelio vidurinėje   mokykloje, garsioji „Penktoji“ vis dar turi galimybių gauti vadinamosios „ilgosios gimnazijos“  statusą. Dabar šis klausimas bus svarstomas komitetuose ir Tarybos nariams svarstyti vėl teks po trijų savaičių, ir balsavimas gali būti visiškai priešingas.

Ketvirtadienį Vilniaus tarybos nariai svarstė klausimą, ar reorganizuoti legendinę „penktąją“ į pagrindinę mokyklą ir nuo rugsėjo 1 d. nekomplektuoti joje 11-12 klasių.

2015 m. rugsėjo 1-ąją baigiasi vidurinių mokyklų reorganizavimo į gimnazijas, progimnazijas ir pagrindines mokyklas laikas. J. Lelevelio vidurinė mokykla siekia vadinamosios „ilgosios gimnazijos“ statuso, norėdama įgyvendinti specializuotą inžinerijos krypties mokymo programą.

Kaip informavo  sostinės  LLRA frakcijos pirmininkė Renata Cytacka, šios partijos Tarybos nariai   padarė viską: surinko parašus, kitiems Tarybos nariams išdėstė argumentus, kodėl negalima naikinti 11-12 klasių J. Lelevelio mokykloje. Per balsavimą pirmojo svarstymo metu LLRA parėmė Tarybos nariai iš Laisvės Sąjungos, partijos „Lietuvos sąrašas“, o „prieš“  balsavo konservatoriai ir liberalai. Socialdemokratai susilaikė, tačiau patikino, kad rems mokyklos išsaugojimą.

„Vis dar yra šansas išsaugoti 11-12 klases J. Lelevelio mokykloje, nes antradienį buvo tik pirmasis svarstymas. Dabar Tarybos nariai išsamiai svarstys šį klausimą komitetuose ir priims teisingą sprendimą, nes jie turi atstovauti savo gyventojams, o ne likviduoti mokyklą. Šiuo metu galutinis sprendimas priklauso Švietimo ir mokslo ministerijai, kuri jo dar nepriėmė“, - pasakė R. Cytacka.  Ji pridūrė, kad jeigu „penktoji“ daro viską, kad taptų inžinerinės krypties gimnazija, tai Tarybos nariai turi atsižvelgti į mokyklos bendruomenės nuomonę ir palaikyti jos sprendimus.

Tarybos posėdžio metu mokyklos bendruomenės vardu kalbėjo Andžej Jankevič, kuris kreipdamasis į Tarybos narius patikino, kad mokykla yra visiškai pasiruošusi akreditacijai ir prašė leisti imtis tolesnių akreditavimo žingsnių.

LLRA tarybos narė Edita Tamošiūnaitė nurodė, kad taip pat, kaip ir J. Lelevelio mokykla,   inžinerijos krypties programą įgyvendinti ketina Vilniaus Daukšos vidurinė mokykla (lietuvių dėstomąja kalba), kurią buvo leista akredituoti. „Mes siekiame, prašome, reikalaujame, kad nebūtų taikomi dvigubi standartai. J.Lelevelio mokykla, kaip ir Daukšos, taip pat turi būti akredituota“, - pasakė Tarybos narė.

J. Lelevelio mokyklos bendruomenė raštu kreipėsi į Vilniaus merą Remigijų Šimašių ir Tarybos narius prašydama atsižvelgti į mokyklos pastangas ir siekius vykdyti pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo inžinerijos krypties programas. „Tikimės, kad po pakartotinio, nešališko mokyklos veiklos vertinimo sprendimas bus palankus mūsų vaikams, kurie galės sėkmingai tęsti mokslus savo mokykloje“, - rašoma rašte.

Laiško autoriai nurodė, kad pagal mokyklų tinklo pertvarkos teisės aktus turi būti parengtas reorganizavimo planas, kuris kartu su pridėtais projektais turi būti viešai nagrinėjamas ir derinamas su mokyklų bendruomenėmis. Tokios galimybės J. Lelevelio mokyklos bendruomenė neturėjo. „Kadangi pagal teisės aktus nebuvo įvykdyti visi reikalavimai, kad būtų tenkinami moksleivių interesai, mokyklos bendruomenė ketina kreiptis į teisines valstybės institucijas“, - rašoma laiške.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24