Vilniaus J. Lelevelio gimnazija turi būti Antakalnyje, o jos filialas – Žirmūnuose

2017-03-01, 19:51
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vilniuje surengta ne viena protesto akcija, skirta apsaugoti šią mokyklą Vilniuje Vilniuje surengta ne viena protesto akcija, skirta apsaugoti šią mokyklą Vilniuje © L24 (M. Paliuškevič nuotr.)

Jau rašėme apie tai, kad š.m. vasario pabaigoje Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas priėmė Vilniaus Joachimo Lelevelio mokyklai palankų sprendimą. Atsiradus naujoms aplinkybėms, mokyklos bendruomenės atstovai išplatino pareiškimą, kuriame ragina įvykdyti teismo sprendimą.

„Reaguojant į žiniasklaidoje išreikštą Vilniaus miesto vicemero Valdo Benkunsko poziciją, kuri vertintina kaip Vilniaus m. savivaldybės nuomonė, buvo parengtas ir LR Prezidentei Daliai Grybauskaitei įteiktas laiškas dėl teismo sprendimo vykdymo. Laiške pažymima, kad Vilniaus Joachimo Lelevelio mokyklos bendruomenės atstovai reikalauja besąlygiškai vykdyti neatšaukiamą teismo sprendimą ir grįžti prie status quo“, – rašoma pareiškime, kurį pasirašė mokyklos gynimo komiteto pirmininkė Beata Bartoševič, Vilniaus lenkų tėvų forumo pirmininkė Danuta Narbut ir Kristina Adamovič iš mokyklos absolventų draugijos „Visados ištikimi mokyklai Nr. 5“.

Kaip neleistinus mokyklos bendruomenės atstovai vertina bandymus ginčyti teismo sprendimą, kuris, būtina pabrėžti, yra galutinis ir neskundžiamas.

„Nuo pat pradžių sakėme, kad perkėlimas yra neteisėtas, prieštarauja vienam iš švietimo reformos tikslų, t.y. mokyklų išdėstymo optimizavimui. Gynėme ir ginsime savo vaikus ir anūkus. Teisės pažeidimai ir tendencingi sprendimai yra neleistini. Tuo tarpu delsimas, trūkumų ieškojimas neatšaukiamame teismo sprendime neprislopins mūsų ryžto. Mums nepriimtini pasisakymai ir nuomonė, kad nėra galimybės grįžti į Antakalnį. Reikalausime grįžti prie pirminės situacijos, kuomet Vilniuje veikė ir Lelevelio mokykla, ir Vivulskio mokykla. Kiekviena iš šių įstaigų turi teisę veikti, palaikyti tradicijas, lavinti Lietuvos valstybės piliečius“, – pareiškime pabrėžė Vilniaus Joachimo Lelevelio gimnazijos bendruomenės atstovai.

Pareiškimo autoriai primena, kad švietimo įstaigos veikla neapsiriboja vien mechanišku mokinių susodinimu.

„Dabartiniams Vilniaus valdantiesiems primename, kad Mokykla – tai ne tik vaikų susodinimas – tai švietimas, kultūra, teisė, tradicijos, bendruomenė, neformalusis ugdymas, auklėjimas. Tuo tarpu rūpinimasis švietimo įstaigomis, tai yra ir Minties g. esančio pastato suremontavimas yra savivaldybės pareiga, o ne būdas papirkinėti tėvus. Neleisime atimti iš mūsų vaikų teisę mokytis arčiau namų, spręsti miesto problemas lengviausiu ir neapgalvotu būdu, mūsų vaikų ir anūkų sąskaita. Pabrėžiame – Vilniaus Joachimo Lelevelio gimnazijos perkėlimas iš Antakalnio yra visos Vilniaus krašto lenkų bendruomenės klausimas“, – nurodė bendruomenės atstovai.

Ryžtingai nusiteikę Vilniaus Joachimo Lelevelio gimnazijos gynėjai tvirtina, kad neketina nuleisti rankų.

„Reikalausime, kad būtų grįžta prie pirminės situacijos, reikalausime, kad Vilniuje veiktų ir Lelevelio mokykla, ir Vivulskio mokykla – bendrojo lavinimo mokyklos, teikiančios švietimo paslaugas nuo 1 iki 12 klasės. Kitą savaitę vyks tėvų konsultacijos – tų tėvų, kurie Vilniaus m. savivaldybės sprendimą apskundė teismui, padedami pergalę pasiekti padėjusio advokato. Toliau bus aptarti kiti žingsniai siekiant apsaugoti mūsų vaikų teises“, – pareiškė teksto autoriai.

Mokyklos bendruomenės atstovai tvirtina, kad tuo atveju, jei iškiltų tuščių patalpų problema, ją galima spręsti čia rengiant neformaliojo ugdymo užsiėmimus, jas panaudojant sporto, kultūros ir kitiems renginiams.

Komentarai  

 
#1 petras 2017-03-25 22:16
klaida
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24