LLRA-KŠS lyderis: sąžininga politika yra įmanoma

2018-05-10, 19:17
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
LLRA-KŠS lyderis: sąžininga politika yra įmanoma fot.Marian Paliuškevič

„Lietuvos politinėje scenoje trūksta sąžiningumo, yra per didelė verslo struktūrų įtaka, o finansinės grupuotės net bando užvaldyti valstybę”, – komentuodamas politinės korupcijos Lietuvoje klausimą, sakė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas, europarlamentaras Valdemar Tomaševski.

Kaip žinoma, politinės korupcijos atvejis, kuriame įsivėlę Liberalų sąjūdis, Darbo partija, „MG Baltic“ koncernas bei keletas fizinių asmenų, nedingsta iš žiniasklaidos priemonių pirmųjų puslapių. O neseniai paviešinta korespondencija tarp Lietuvos prezidentės ir buvusio liberalų lyderio akivaizdžiai rodo verslo struktūrų daromą įtaką politinėms partijoms.

„Mūsų partija, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, jau seniai konstatavo, kad Lietuvos politinėje scenoje trūksta sąžiningumo, yra per didelė verslo struktūrų įtaka, o finansinės grupuotės net bando užvaldyti valstybę. Šioje neigiamoje situacijoje geras sąžiningos politikos pavyzdys esame mes – parlamentinė partija LLRA-KŠS“, – sakė šios partijos lyderis trečiadienį vykusios spaudos konferencijos metu.

Kaip pažymėjo Valdemar Tomaševski, LLRA-KŠS niekada nebuvo įsivėlusį į jokius korupcinius skandalus, principingai nebendradarbiavo su verslo atstovais, net tada, kuomet pagal įstatyminę tvarką verslo grupės galėjo remti politines partijas.

„Paprasčiausiai atsisakėme paramos, nors ne viena ir ne dvi, o keliolika verslo grupių siūlė paramą. Kaip matome, savo laiku priėmėme labai reikšmingą sprendimą – atskirti politiką nuo „biznio“, atskirti politiką nuo interesų ir sąžiningai tarnauti žmonėms. Šiandien esame sąžiningos politikos etalonu“, – pažymėjo europarlamentaras.

LLRA-KŠS lyderis atkreipė dėmesį, kad šis politinis skandalas „yra būtent tai, apie ką perspėjome dar prieš keliolika metų”.

Valdemar Tomaševski prisiminė prieš keletą metų garsią istoriją apie „Rubicon group“ įtaką Vilniaus savivaldybėje.

„Tada principingai atsisakėme dalyvauti toje valdančiojoje daugumoje, nors buvome kviečiami, kadangi mums buvo nepriimtini tokie glaudūs ryšiai su verslo struktūromis”, – sake LLRA-KŠS pirmininkas.

„Mūsų, aštuonių parlamentarų Seimo frakcija, rodo, kad sąžininga politika yra įmanoma. Yra įmanoma mūsų valstybėje, reikia tik to norėti”, – pažymėjo politikas.

Valdemar Tomaševski pridūrė, kad kovą su korupcija kiekviena partija turi pradėti „nuo savęs”.

„Reikia vykdyti tinkamą kadrų politiką, skiriant žmones net į sąrašus. Žiūrėti per sąžiningumo prizmę. Dažnai žiūrime per krikščioniškų vertybių prizmę. Žmonės, kurie gyvenime vadovaujasi Dekalogu, ir dirba sąžiningai, nepaisant to, kokį postą užima“, – paaiškino Valdemar Tomaševski.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24