Vilniaus rajono taryba pritarė LLRA-KŠS siūlymui paremti Paberžės, Maišiagalos, Buivydžių ir Pilaitės parapijas

2023-12-15, 11:02
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Trečiadienį, gruodžio 13 d., vyko Vilniaus rajono savivaldybės tarybos posėdis. Tarybos nariai priėmė nemažai sprendimų biudžeto, švietimo, Savivaldybės valdymo ir kelių infrastruktūros plėtros srityse. Vienas klausimų buvo susijęs su finansine parama keturioms parapijoms.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos nariai pateikė svarbią pataisą sprendimo projektui dėl biudžeto lėšų perskirstymo – skirti 118 tūkst. eurų keturioms parapijoms: Paberžės Švč. Jėzaus Širdies parapijai – 70 tūkst. eurų, Vilniaus Šv. Juozapo parapijai Pilaitėje – 30 tūkst. eurų,  Maišiagalos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų ir Buivydžių Šv. Jurgio parapijoms – 18 tūkst. eurų. Parapijos raštu kreipėsi į lenkų frakcijos tarybos narius su prašymu skirti lėšų bažnyčių remontui ir įrengimui.

Paramos parapijoms klausimas jau anksčiau buvo svarstytas Ekonomikos ir finansų komiteto bei Biudžeto komiteo posėdžiuose. Jų metu buvo nuspręsta teikti finansinę paramą Paberžės, Maišiagalos, Buivydžių ir Vilniaus Šv. Juozapo parapijai Pilaitėje.

Posėdžio metu LLRA-KŠS atstovaujantys tarybos nariai pabrėžė, kad minėtoms parapijoms priklauso Vilniaus rajono gyventojai ir Taryba privalo pritarti tikinčiųjų bendruomenių prašymams ir skirti finansinių lėšų, nes tai yra svarbios vietos kiekvienam gilias krikščioniškas tradicijas turinčiam žmogui. Juo labiau kad Tarybos kompetencijai priklauso priimti sprendimus ir skirti lėšų projektams, kurie yra svarbūs ir reikalingi rajono gyventojams.

Po diskusijų Taryba balsų dauguma nusprendė pritarti projekto pakeitimui ir perskirstyti 118 tūkst. eurų keturių parapijų reikmėms.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24