LLRA-KŠS kandidatė Edita Tamošiūnaitė į rinkimus žengia su tvirtu visuomenės palaikymu

2017-02-20, 16:35
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
LLRA-KŠS kandidatė Edita Tamošiūnaitė į rinkimus žengia su tvirtu visuomenės palaikymu Fot. smm.lt

Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardoje iškelta Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) kandidatė Edita Tamošiūnaitė šiandien, vasario 20 dieną, pirmoji iš visų kandidatų surinko ir pristatė 1400 parašų jos kandidatūrai vienmandatėje Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardoje rinkimuose paremti. „LLRA-KŠS dalyvavimas pakartotinuose balandžio 23 dieną vyksiančiuose rinkimuose į Seimą yra puiki proga plačiau pristatyti partijos įdirbį ir programą, taip pat puiki proga diskusijoms apie išmokas vaikams bei negimusios gyvybės apsaugą“, – šiandien vykusioje spaudos konferencijoje sakė LLRA-KŠS pirmininkas Valdemar Tomaševski.

Nors pagal įstatymą partijos keliamą kandidatą vienmandatėje rinkimų apygardoje parašais turi paremti ne mažiau kaip vienas tūkstantis rinkėjų, LLRA-KŠS kandidatė, buvusi švietimo ir mokslo viceministrė Edita Tamošiūnaitė jos kandidatūrą palaikančių rinkėjų parašų surinko gerokai daugiau nei reikalauja įstatymas.

Portalas L24.lt primena, kad nauji rinkimai į Seimą vienmandatėje Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardoje Nr. 49 vyks balandžio 23 dieną. Jie rengiami po to, kai parlamentarės mandato atsisakė Greta Kildišienė iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos.

Vyriausioji rinkimų komisija užregistruoja kandidatus, o apygardos rinkimų komisija išduoda jiems lapus parašams rinkti. Būtina surinkti 1 000 parašų. Šis reikalavimas taikomas ir partijoms, nes rengiami nauji rinkimai. Kandidatams surinkus parašus, jų galutinį sąrašą apygardoje tvirtins Vyriausioji rinkimų komisija.

Prieš savaitę LLRA-KŠS nurodė priežastis, dėl kurių partija nusprendė iškelti kandidatą apygardoje, kurioje anksčiau kandidatų nekėlė.

LLRA-KŠS informavo, kad priėmė sprendimą iškelti savo kandidatą šioje apygardoje, kurioje anksčiau nestartavo, nes siekia tęsti organizacinį darbą turėdama tikslą pristatyti partijos programą ir veiklą rinkėjams visoje šalyje. LLRA-KŠS yra parengusi platų šeimai palankios politikos, socialinio teisingumo pasiūlymų paketą. LLRA-KŠS yra vienintelė parlamentinė partija, niekados neįsivėlusi į korupcijos skandalą. Tai jau įvertino centrinės Lietuvos rinkėjai: per paskutinius Seimo rinkimus už LLRA-KŠS čia balsavo (be Vilniaus, Vilniaus krašto ir Klaipėdos) 2 600 rinkėjų, t.y. 1/3 daugiau nei anksčiau. Kai kuriose apygardose, kuriose praktiškai nėra tautinių mažumų atstovų, už LLRA-KŠS balsavo netgi du, tris kartus daugiau piliečių. Pavyzdžiui, Dzūkijos apygardoje (Alytaus rajonas) už LLRA-KŠS paduotų balsų skaičius padidėjo nuo 25 iki 99, o Radviliškio – nuo 29 iki 61 balso.

Kaip pabrėžė LLRA-KŠS, dalyvavimas naujose rinkimuose į Seimą bus proga plačiau pristatyti partijos veiklą ir jos programines nuostatas: „Dalyvavimas naujuose rinkimuose, vyksiančiuose balandžio 23 dieną, bus proga plačiau pristatyti partijos įdirbį ir programą. Faktas, kad už LLRA-KŠS balsuoja ir etniniai lietuviai, yra teigiama tendencija, rodanti, kad partija yra vis populiaresnė tarp Lietuvos gyventojų“.

Politinė reklama. Apmokėta iš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos rinkiminės sąskaitos. Rengėjas LLRA-KŠS. Užsakymo Nr. 170202

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24