Įvairenybės25-asis kino filmas apie legendinį slaptąjį agentą Jamesą Bondą vadinsis „Nėra laiko mirti“ („No Time To Die“). Tai antradienį oficialiame tinklapyje 007 ir socialinėje žiniasklaidoje paskelbė filmo prodiuserinė kompanija. Vakarietiški vėlyvieji pusryčiai (angl. brunch) į Lietuvą atkeliavo su trenksmu – mūsų šalyje jie tapo tikra sensacija, kurią rasite populiariausių kavinių ar restoranų savaitgalio meniu. Visgi gaminti juos gali ne tik profesionalūs kulinarai – klasikiniai vėlyvųjų pusryčių receptai nėra sudėtingi, o ir kainuoja kur kas mažiau, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. Sekmadienį didžiausioje Lietuvoje ir Baltijos šalyse dviračių šventėje „Velomaratonas“ varžysis ne tik sportininkai, bet ir mėgėjai. Tiesa, jie lenktyniaus ne trasoje, o kūrybiškumo varžybose. Originaliausi dalyviai pretenduos laimėti vertingus prizus. Dėl augančio oro linijų bendrovės „airBaltic“ paslaugų poreikio Lietuvoje, kompanija sukūrė specialų savo lėktuvo „Airbus A220-300“ dizainą. Šis „airBaltic“ orlaivis nudažytas Lietuvos vėliavos spalvomis ir pavadintas Vilniaus vardu, informuojama pranešime spaudai. Liublino unijos 450-osioms metinėms pažymėti „VIVAT!” rengia koncertus Kėdainiuose ir Vilniuje2019-08-08, 14:24Minint Liublino unijos, sujungusios Lietuvos Didžiąją Kunigaikštystę ir Lenkijos Karalystę į vieną politinį darinį, 450-ąsiąs metines, į Lietuvą atvažiuoja atlikėjai iš Lenkijos - Grzegorzo Gerwazo Gorczyckio sarmatų choras, Schola Gregoriana Silesiensis ir trombonų grupė Trombastic. Koncertai vyks Kėdainiuose bei Vilniuje. Lietuvos bankas pasirašė sutartį dėl pirmosios pasaulyje skaitmeninės kolekcinės monetos kūrimo2019-08-05, 10:08Lietuvos bankas pasirašė sutartį dėl pirmosios pasaulyje skaitmeninės kolekcinės monetos programavimo darbų. Numatoma, kad skaitmeninė kolekcinė moneta ir su ja susieta fizinė moneta bus išleistos 2020 m. pradžioje. Šių metų laiku karaliaujančias uogas ir kitas daržo gėrybes sočiai valgome šviežias, tačiau, kai jų atsargų pripildome ir ateičiai, į pagalbą pasitelkiame kepinius. Juk šviežiomis uogomis, vaisiais ar daržovėmis galima įdaryti blynus, kepti pyragus, dėti ant picos ar integruoti į kitus patiekalus. Tiesa, neatsiejamas kepinių komponentas – miltai – gali tapti tikru iššūkiu. Pastarųjų asortimentas parduotuvių lentynose – ypač platus, todėl išsirinkti tinkamiausius ir maistingiausius nėra taip paprasta. Sekmadienį sukanka 40 metų, kai Klaipėdoje, Kopgalyje, duris atvėrė Lietuvos jūrų muziejus. Šia proga rengiamas simbolinis muziejaus vartų atvėrimo renginys. Didžiausia kiaušinių tiekėja šalyje „Groward Group“ keičia jos siūlomų kiaušinių dydžio žymėjimą. Vieno populiariausių rinkoje „Rido“ kiaušinių prekės ženklo pakuotes nuo šiol žymės nebe raidės S, M, L ir XL, o trys konkretūs svoriai – 530 g, 630 g ir 730 g bei kiaušinių dydį atspindinti ikonėlė. Naujove siekiama įnešti daugiau aiškumo ir skaidrumo, kai pirkėjai gauna tiksliai tą svorį, už kurį ir moka. Laiko, kepimui ant grotelių reikalingų įrenginių ir vietos stoka bei abejojimas savo kulinariniais sugebėjimais – tai pagrindinės priežastys, galinčios atbaidyti lietuvius nuo tokio gaminimo būdo. Čia pagelbėti šalies gyventojams gali įvairiausių skonių ir paprastai paruošiamos dešrelės, kurias, remiantis prekybos tinklo „Lidl“ atlikto tyrimo duomenimis, ant griliaus kepa pusė apklausos dalyvių. Tokiu šio produkto populiarumu, anot Lietuvos Barbekiu kepėjų asociacijos prezidentės ir tarptautinių barbekiu konkursų laureatės bei teisėjos Halinos Bovševič, stebėtis nereikėtų. Ji išvardino kelias svarbias to priežastis ir pasiūlė paprastą, lengvai pagaminamą receptą. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |