Įvairenybės„Roges ruošk vasarą“ – puikiai į sąmonę įstrigęs posakis, pritaikomas daugelyje gyvenimiškų situacijų. Kai kalba pasisuka apie maisto ruošą, ši taisyklė – ne išimtis. Bene labiausiai ji tinka konservavimui: nes nors vasaros gėrybėmis smagu mėgautis šiltuoju metų laiku, tačiau jų atsargos puikiai praverčia ir žiemą. Tad kokios šio maisto gaminimo būdo tendencijos šiuo metu yra „ant bangos“, o galbūt tautiečiai konservavimą jau laiko atgyvena ir spėjo atrasti naujus gėrybių ruošimo būdus? Pasitinkant Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną, į Vilniaus Katedros aikštę ir Pilies gatvę žvelgiančio Valdovų rūmų pietinio fasado vartų portalas papuoštas paauksuotu ir pasidabruotu kartušo herbiniu skydu su Vyčio ženklu. Ketvirtadienio vakarą, jei tik lietus ir vėjai nesukliudys, iš Santakos parko startuos miesto savivaldybės įsigytas oro balionas „Kaunas auga“. Taip prasidės tradicija tampanti oro balionų šventė. „Lietuvos ryto“ televiziją įsigijo UAB „Singing fish“. Šių bendrovių prašymus trečiadienį patenkino Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK). Nuo pirmadienio asmenys, pateikę Konkurencijos tarybai įrodymų apie galimus konkurenciją ribojančius susitarimus, galės gauti piniginę išmoką. Gana ilgai sklandantys gandai dėl „Lietuvos ryto“ televizijos pardavimo turėtų būti išsklaidyti trečiadienį. Tam, kad bendrovės akcijas perimtų UAB „Singing fish", dar turi pritarti Lietuvos radijo ir televizijos komisija. Lietuvišką duoną nuo seno įprasta laikyti šalies kulinarinio paveldo šedevru, tačiau šiomis dienomis pastaroji išgyvena tikrą revoliuciją. Tiesa, ypatingo susidomėjimo sulaukia ne tradicinės duona, o pastarosios alternatyvos – socialiniai tinklai mirga nuo spalvų ir skonių paletės, kurią įgavo naujos duonos. Tad kokių rūšių jau galima paragauti ir kuo jos taip traukia pirkėjų akį bei žadina gomurį? Grilis – niekada neišsemiama vasaros tema, o jame kepti patiekalai – net ir patys paprasčiausi visuomet priverčia aikčioti iš nuostabos. Nors dažniausiai vasaros iškyla žmonėms asocijuojasi su gardžiu šašlykų dūmu, tačiau žuvies paruošimas čirškinimui kepsninėje gali būti patogesnis variantas. Išsikepti žuvį kepsninėje nėra sudėtinga, o ir kepa ji kur kas trumpiau nei mėsa. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas dalinasi išskirtiniais žuvies receptais. Druska – vienas dažniausiai naudojamų ingredientų gardinant maistą. Ar žinojote, kad žmonių mityboje ji naudojama mažiausiai 10 tūkstančių metų? Druskos vartojimo istorija yra išties spalvinga, nes būtent dėl šio kasdienio produkto atsirado pirmieji prekybos keliai, druska buvo tapusi pirmaisiais pinigais ir, netgi – kai kurių tautų karų priežastimi. Vis dėlto, šiandien druska yra neatsiejama nuo žmonių kasdienės mitybos, tačiau, pasak prekybos tinklo IKI kepyklų vadovės Nijolios Juchnevič, jos panaudojimas gali būti kur kas įvairesnis – druską galima gardinti net saldumynus. Šašlykai – vienas pagrindinių lietuviškos vasaros atributų. Tą patvirtina ir gegužę „Lidl Lietuva“ užsakymu atliktas tyrimas. Būtent šašlykus kepsninėje dažniausiai gamina 92 proc. apklaustųjų. Kad mėsa išliktų sultinga, o svečiai prašytų pakartoti, grilio meistrė, Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos prezidentė Halina Bovševič dalijasi patarimais, kaip patiems paruošti burnoje tirpstantį kiaulienos šašlyką. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |