ĮvairenybėsTrečiadienį JAV reguliacinės institucijos skyrė „Facebook“ rekordinę 5 mlrd. JAV dolerių baudą dėl privatumo pažeidimų ir pareikalavo atnaujinti privatumo kontrolę bei labiau prižiūrėti savo socialinį tinklą. Pirmąjį homoseksualų paradą Lenkijos Balstogės mieste šeštadienį aptemdė smurtas. Grupė žmonių 800 eitynių dalyvių apmėtė akmenimis, petardomis ir buteliais, pranešė policija. Buvo užpulti ir pareigūnai, saugoję paradą. Vasarą kepimas ant grotelių neapsiriboja tik mėsa – prekybos tinklo „Lidl“ atlikto tyrimo duomenimis, kas ketvirtas lietuvis mėgsta grilinti žuvį ir jūros gėrybes. Patarimais, kaip teisingai paruošti žuvį ant grotelių ir kokių klaidų vengti, pasidalino virtuvės šefė, barbekiu meistrė Halina Bovševič. Ledai jau seniai yra neatskiriama mūsų vasaros raciono dalis – be jų karštą dieną sunkiai ištveria ne vien vaikai, bet ir suaugusieji. Vis dėlto kintančios sveikatingumo mados ir dažnėjančios alergijos verčia populiariausią vasaros desertą keisti alternatyvomis. Ir neabejotinai į gera – sveikesni ledai lengviau pagaminami, tad jų nesunku pasidaryti ir namuose. Vienas didžiausių šių dienų socialinių iššūkių – sumažinti išmetamo maisto kiekius. Jis tampa ypač aktualus vasarą, kai maisto išmetimo kiekiai dar labiau padidėja. Šiuo metu Europoje išmetama 88 mln. tonų maisto per metus. Prie to prisideda ir lietuviai, kurių kiekvienas kasmet išmeta apie 60 kg nesuvalgyto maisto. Tai didžiulė žala ne tik planetai, jos resursams, bet ir kiekvienam vartotojui, kurio piniginę plonina neefektyviai panaudoti maisto likučiai. Tad ko imtis, siekiant namuose suvalgyti visą maistą ir jo neišmesti? Lietuvoje maisto kepimas ant grotelių tampa vis populiaresnis ir skatina ieškoti naujų, dar neragautų skonių. Prekybos tinklo „Lidl“ atlikto tyrimo duomenimis, šiltuoju metų laiku šeši iš dešimties šalies gyventojų grilina bent kartą per dvi savaites, o net pusė respondentų nurodė, kad nuolat ieško naujų idėjų patiekalams. Norintiems didesnės įvairovės, į pagalbą skuba virtuvės šefė, BBQ mama vadinama Halina Bovševič – ji sako, kad naujam skoniui sukurti nebūtina iš esmės keisti patiekalus ar pagrindinius jų ingridientus – įdomūs ir gerai priderinti padažai gali visiškai atnaujinti pažįstamo patiekalo skonį ir sukurti visai naujų potyrių skonio receptoriams. Išmanusis telefonas daugeliui tapo neatsiejamu kasdienio gyvenimo atributu: jis pasitarnauja mūsų darbui, poilsiui ir pomėgiams. Kita vertus, jam sugedus ar sudužus, dauguma patiriame didžiulį stresą – atskleidė „Huawei“ kompanijos užsakymu atlikto tyrimo duomenys. Kiaušiniai – vieni dažniausiai naudojamų maisto produktų, pasižyminčių aukšta maistine verte. Kaip ir daugelio kitų maisto produktų, kiaušinių kokybė ir maistinė vertė priklauso nuo daugelio faktorių, iš kurių vienas svarbiausių – šviežumas. Pasirinkti šviežiausius kiaušinius vartotojams padeda ant pakuočių nurodyti tinkamumo vartoti terminai. Lietuva tradiciškai yra laikoma mėsos kraštu, bet net trys mūsų šalyje gaminami sūriai yra pripažinti Europos mastu ir įtraukti į prestižinį registrą. Du iš jų pradėti gaminti praėjusiame amžiuje, tačiau būtent visiems nuo vaikystės gerai pažįstamas lietuviškas varškės sūris skaičiuoja šimtų metų istoriją, atspindi sąlygas, kuriomis gyveno mūsų protėviai ir drąsiai galima sakyti, jog yra įrašytas į mūsų genus. Jį išmokome ne tik pasigaminti iš saldaus ar rūgštaus pieno – pavertėme ir kulinarinių improvizacijų objektų kepdami, rūkydami ar gardindami įvairiais priedais. Namuose užsiimant remonto darbais, dažnai svarstoma apie sienų spalvas, stilių, grožį. Tačiau ne visi sienų dažai yra vienodi: esama tokių, kurie šiuolaikinių gamybos technologijų dėka gali padėti išvengti susirgimų. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |