Įvairenybės„Lietuvos ryto“ televiziją įsigijo UAB „Singing fish“. Šių bendrovių prašymus trečiadienį patenkino Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK). Nuo pirmadienio asmenys, pateikę Konkurencijos tarybai įrodymų apie galimus konkurenciją ribojančius susitarimus, galės gauti piniginę išmoką. Gana ilgai sklandantys gandai dėl „Lietuvos ryto“ televizijos pardavimo turėtų būti išsklaidyti trečiadienį. Tam, kad bendrovės akcijas perimtų UAB „Singing fish", dar turi pritarti Lietuvos radijo ir televizijos komisija. Lietuvišką duoną nuo seno įprasta laikyti šalies kulinarinio paveldo šedevru, tačiau šiomis dienomis pastaroji išgyvena tikrą revoliuciją. Tiesa, ypatingo susidomėjimo sulaukia ne tradicinės duona, o pastarosios alternatyvos – socialiniai tinklai mirga nuo spalvų ir skonių paletės, kurią įgavo naujos duonos. Tad kokių rūšių jau galima paragauti ir kuo jos taip traukia pirkėjų akį bei žadina gomurį? Grilis – niekada neišsemiama vasaros tema, o jame kepti patiekalai – net ir patys paprasčiausi visuomet priverčia aikčioti iš nuostabos. Nors dažniausiai vasaros iškyla žmonėms asocijuojasi su gardžiu šašlykų dūmu, tačiau žuvies paruošimas čirškinimui kepsninėje gali būti patogesnis variantas. Išsikepti žuvį kepsninėje nėra sudėtinga, o ir kepa ji kur kas trumpiau nei mėsa. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas dalinasi išskirtiniais žuvies receptais. Druska – vienas dažniausiai naudojamų ingredientų gardinant maistą. Ar žinojote, kad žmonių mityboje ji naudojama mažiausiai 10 tūkstančių metų? Druskos vartojimo istorija yra išties spalvinga, nes būtent dėl šio kasdienio produkto atsirado pirmieji prekybos keliai, druska buvo tapusi pirmaisiais pinigais ir, netgi – kai kurių tautų karų priežastimi. Vis dėlto, šiandien druska yra neatsiejama nuo žmonių kasdienės mitybos, tačiau, pasak prekybos tinklo IKI kepyklų vadovės Nijolios Juchnevič, jos panaudojimas gali būti kur kas įvairesnis – druską galima gardinti net saldumynus. Šašlykai – vienas pagrindinių lietuviškos vasaros atributų. Tą patvirtina ir gegužę „Lidl Lietuva“ užsakymu atliktas tyrimas. Būtent šašlykus kepsninėje dažniausiai gamina 92 proc. apklaustųjų. Kad mėsa išliktų sultinga, o svečiai prašytų pakartoti, grilio meistrė, Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos prezidentė Halina Bovševič dalijasi patarimais, kaip patiems paruošti burnoje tirpstantį kiaulienos šašlyką. Norint paruošti skanią vakarienę keturių asmenų šeimai nebūtina išleisti daug, rašoma pranešime spaudai. Perkant visus ingredientus parduotuvėje pakaks vos 3, 4 ar 5 eurų – priklausomai, nuo pasirinktos idėjos. „Maximos“ duomenys rodo, kad įvairių vakarienių už tokią sumą galima pasigaminti begalę, šio prekybos tinklo maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas sako, kad tereikia pasitelkti fantaziją ir nebijoti improvizuoti. Vasaros metu, esant šiltam orui, norisi ne tik dažnai atsigaivinti, bet ir skaniai, tačiau lengvai pavalgyti. „Maxima“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas dalinasi netradiciniais šaltų sriubų receptais. Tailande rūkymas namuose bus prilygintas smurtui artimoje aplinkoje ir už jį baudžiama pagal naują įstatymą, kuris įsigalios rugpjūčio mėnesį. Tai penktadienį pranešė laikraštis „Khaosod“. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |