ĮvairenybėsNaktį iš pirmadienio į antradienį Nacionalinio transplantacijos biuro budintis koordinatorius organizavo tarptautinį donorinių organų pervežimą. Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparniu iš donorinės ligoninės Latvijoje buvo atskraidinti du inkstai. Po daugiau kaip 30 metų pertraukos poilsiautojai Palangoje vėl gali mėgautis geriamu mineraliniu vandeniu iš vietinio gręžinio. Jį į kurortą sugrąžino sanatorija „Gradiali“, pirmadienį oficialiai atidariusi mineralinio vandens gręžinį sanatorijos teritorijoje, praneša Palangos savivaldybė. Sukate galvą, kaip vertingai panaudoti morkas, salierus, kopūstus, moliūgus ar kitas sezonines daržoves, kurias vis dar vežate iš sodo ar šviežias perkate parduotuvėje? Maisto ir sveikatos ekspertai ragina prisiminti vieną pagrindinių šaltojo sezono patiekalų – šildančias trintas daržovių sriubas. Dubenėlis sriubos ne tik pamalonins gomurį, bet ir padės organizmą aprūpinti maistingomis medžiagomis, nes jame sutelpa rekomenduojamas visos dienos daržovių kiekis. Šokate iš lovos vos pasirodžius pirmiesiems saulės spinduliams? O gal kiekvieną rytą suskambus žadintuvui daugybę kartų spaudinėjate mygtuką SNAUSTI? Mūsų miego ritmą reguliuoja vidinis kūno laikrodis – asmeninis polinkis keltis ir eiti miegoti panašiu paros metu. Atsižvelgiant į individualius kūno siunčiamus signalus yra išskiriamos dvi žmonių grupės, psichologų įvardijamos kaip vyturiai ir pelėdos. Žiniomis apie vyturių ir pelėdų miegojimo įpročius bei jų skirtumus dalijasi GERO MIEGO KLUBO ambasadorius Vitalijus Majorovas. Pastaruoju metu kulinariniame pasaulyje kiaušiniai labiausiai išpopuliarėjo kombinacijoje su skrebučiu. Žymieji skrebučiai su avokadu ir skystu kiaušiniu dar visai neseniai pasaulį užkariavę skrebučiai kiaušinio „debesyje“ – kuo puikiausiai įkūnija šią madą. Tad pasisemkite netradicinių skrebučių receptų idėjų ilgiems ir lėtiems savaitgalio pusryčiams. Lojalumo kortele „Mylimiausia“ arba vienintele lojalumo ir atsiskaitymo bankine kortele „SEB Mylimiausia MasterCard“ besinaudojantys klientai sukauptus lojalumo eurus pagal poreikį galės išleisti plačiau: „Gintarinėje vaistinėje“, „Senukuose“, „Čili pizza“ ar „Soya“ restoranuose. Planuojama, kad toks integruotos kortelės sprendimas padės vartotojams geriau išnaudoti savo sukauptus lojalumo eurus ir eliminuos riziką juos prarasti, jeigu vieno partnerio pasiūlymas nebus aktualus. Patarimai kelionių ir gyvūnų mylėtojams – kaip pasiruošti skrydžiui lėktuvu drauge su augintiniu?2019-10-10, 20:59Žmonėms vis dažniau keliaujant, atsiranda poreikis su savimi pasiimti ir mylimą augintinį. Natūralu, jog pirmą kartą išsiruošus skristi lėktuvu drauge su keturkoju kompanionu, kelionė gali neraminti ir kelti daug klausimų. Tačiau specialistai sako, kad svarbiausia tokiai kelionei pradėti ruoštis iš anksto ir dalijasi patarimais, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, kad kelionė nekeltų rūpesčių nei augintiniui, nei jo šeimininkui. Jelena Gaidučenia, 29–erių metų veikli moteris, visą gyvenimą ieškojusi balanso tarp skaičių ir meno, sako, kad šiandien jį pavyko atrasti programavime. IT sritimi šiek tiek besidomėjusi, į rimtesnius mokslus kibo, laimėjusi stipendiją socialiniame projekte „aCREDITuoti IT”. Jaunatviška mama rodo pavyzdį visoms, apie karjeros pokyčius svarstančioms moterims – programavimas jau seniai nėra tik vyriška specialybė. Daugiau nei milijardą aktyvių vartotojų visame pasaulyje turintis socialinis tinklas „Instagram“ pasižymi įkvepiančiu turiniu įvairiose srityse, viena jų – kelionės. Visame pasaulyje galima atrasti įspūdingų vietų, kuriose kiekvienas norėtų įsiamžinti ir vaizdingais kadrais pasidalinti su savo sekėjais. Kelionių organizatorius „Novaturas“ išskyrė 10 „Instagram“ kadro vertų vietų, kurias rekomenduoja aplankyti keliautojams. Cappuccino, caffe latte ar espresso – be kavos dažnas iš mūsų neįsivaizduoja nei dienos pradžios, nei vidurdienio susitikimų. Tonizuojančiu poveikiu pasižymintis gėrimas atsiskleidžia skonių įvairove – nuo stipraus ir kartaus iki švelnaus, palydimo pieno putos. O ir pasigaminti mylimiausią kavą, kad ir namuose, šiandien nėra sudėtinga – tai pastebi lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas, pasakodamas apie kavos istoriją ir mažas receptų gudrybes. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |