ĮvairenybėsTai, kad Lietuvos gyventojams televizorius yra svarbus namų atributas, galima daryti išvadą remiantis naujausiu „Samsung QLED TV“ tyrimu, atliktu Baltijos šalyse. Jo rezultatai rodo, kad beveik 60 proc. apklaustų lietuvių savo namuose turi du ar daugiau televizorių, o svarbiausias kriterijus – jų dydis. Tad kokio dydžio ekranus labiausiai mėgstame? Vasara su mumis jau atsisveikino, tačiau rudenį vis dar galime džiaugtis gausiu vasaros saulėje sunokusių šviežių daržovių derliumi. Ir nors orai palaipsniui vėsta, tačiau daržovių gaminimo pasirinkimai tik didėja. Šiuo metų laiku rudens daržo kraitės gėrybės kasdienius patiekalus gali paversti tikrais gurmaniškais šedevrais ir vitaminų lobynais. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Vilma Juodkazienė pataria, ką gaminti su užderėjusiomis gėrybėmis, kad nieko netektų išmesti. Išgalvoti kaltinimai organizatoriams, nulaužta „Facebook“ paskyra, pavydas, gudrybės ir gausių gerbėjų bei sąjungininkų paieškos. Šie ir kiti ginklai pasitelkiami dailiausios Lietuvos kaimo merginos konkurse, kuriame varžomasi dėl „MIS Timac Agro – Agroeta.lt“ karūnos bei solidžių piniginių prizų. Kol kas nė viena dalyvė nėra garantuota, kad būtent ji atsidurs arčiausiai išsvajotojo sosto. Čatnis – lietuviams dar mažai žinomas maisto patiekalas. Savo pavadinimu gurmanus viliojantis ir daugelio žmonių visame pasaulyje atrandamas pagardas labiausiai garsėja savo kilme bei unikaliu gamybos būdu. Čatnis yra žinomas kaip tiršta, saldžiai aštri bei uogienę primenanti indiška užtepėlė, gaminama iš skirtingų vaisių, daržovių ir gausiai gardinama prieskoniais. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Vilma Juodkazienė paaiškina, kuo čatnis skiriasi nuo įprasto pagardo bei dalinasi patarimais, kokie čatnio skonio deriniai sužavės net pačius išrankiausius. Iš Skandinavijos atsklidusi hygge arba „geros savijautos“ filosofija pasaulyje vis dar triumfuoja kaip karšta naujiena. O štai mums, lietuviams, anot interjero dizainerės Jovitos Jankauskienės, hygge idėjos buvo artimos dar tada, kai nežinojome, ką šis daniškas žodis reiškia. Specialistė patarė, kokie sprendimai padės išsklaidyti supančią rudens darganą ir pasikviesti į namus jaukumą. Įsigijus naują išmanųjį telefoną mus apima džiaugsmas – laukiame, kol galėsime patyrinėti naujas jo funkcijas ar galimybes. Tačiau džiugesį netrukus pakeičia kartėlis, nes žinome, kad senajame įrenginyje lieka daug reikalingos informacijos, kurią reikės persikelti į naująjį telefoną. Sunkiausia dalis – perkėlinėjant visą informaciją iš vieno telefono į kitą kažko nepamiršti. Bet iš tikrųjų naująjį telefoną paruošti naudojimui nėra sudėtinga, todėl „Bitės Profai“ dalinasi 5 patarimais, kaip svarbiausią informaciją persikelti greičiau ir lengviau. Vilniaus oro uoste pirmadienį nusileido oro linijų bendrovės „aiBaltic“ lėktuvas, papuoštas Lietuvos vėliava. Tyrimas atskleidė, jog lietuviai nebijo patys imtis būsto remonto darbų. Remiantis visuomenės nuomonės apklausos duomenimis, mažiausiai skuba jauni 18-25 m. amžiaus tautiečiai – remontas jų namuose gali užtrukti iki pusės metų. Kad darbai vyktų sparčiai ir sklandžiai, statybų srities ekspertai pataria mokytis iš profesionalų. Lietuvoje šiuo metu statomi butai su nuosavo namo privalumais diktuoja naują gyvenimo būdą, apjungdami miesto infrastruktūros patogumus ir privatumą. Kompanijos „Archplius“ dizaineriai, įrengdami demonstracinį butą kvartale „Nok Nok home“ Pilaitėje, sukūrė erdvius namus, išnaudodami šių butų ypatingo išplanavimo privalumus.Butas su vidiniais laiptais atveria daugybę galimybių planuoti funkcines namų erdves ir kurti jų interjerą. Pasaulį užkariauja natūralaus raugo duona: tradicijas nuo seno puoselėja ir lietuviai2019-09-15, 08:19Duonos istorija skaičiuoja galybę metų, jos receptai per šimtmečius buvo ištobulinti ir praplėsti iki tokios gausos, jog šiandien ji patiekiama net ir prie pačių gurmaniškiausių patiekalų. Paradoksalu, tačiau pastaruoju metu savo aukso amžių išgyvena ne įvairiausiais priedais praturtinta duona, o vos iš trijų ingredientų kepama natūralaus raugo duona, tarp maisto entuziastų geriau žinoma kaip „sourdough“. Kodėl pasaulis taip vertina šią duoną ir kaip ją pasigaminti namuose? |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |