ĮvairenybėsŠokate iš lovos vos pasirodžius pirmiesiems saulės spinduliams? O gal kiekvieną rytą suskambus žadintuvui daugybę kartų spaudinėjate mygtuką SNAUSTI? Mūsų miego ritmą reguliuoja vidinis kūno laikrodis – asmeninis polinkis keltis ir eiti miegoti panašiu paros metu. Atsižvelgiant į individualius kūno siunčiamus signalus yra išskiriamos dvi žmonių grupės, psichologų įvardijamos kaip vyturiai ir pelėdos. Žiniomis apie vyturių ir pelėdų miegojimo įpročius bei jų skirtumus dalijasi GERO MIEGO KLUBO ambasadorius Vitalijus Majorovas. Pastaruoju metu kulinariniame pasaulyje kiaušiniai labiausiai išpopuliarėjo kombinacijoje su skrebučiu. Žymieji skrebučiai su avokadu ir skystu kiaušiniu dar visai neseniai pasaulį užkariavę skrebučiai kiaušinio „debesyje“ – kuo puikiausiai įkūnija šią madą. Tad pasisemkite netradicinių skrebučių receptų idėjų ilgiems ir lėtiems savaitgalio pusryčiams. Lojalumo kortele „Mylimiausia“ arba vienintele lojalumo ir atsiskaitymo bankine kortele „SEB Mylimiausia MasterCard“ besinaudojantys klientai sukauptus lojalumo eurus pagal poreikį galės išleisti plačiau: „Gintarinėje vaistinėje“, „Senukuose“, „Čili pizza“ ar „Soya“ restoranuose. Planuojama, kad toks integruotos kortelės sprendimas padės vartotojams geriau išnaudoti savo sukauptus lojalumo eurus ir eliminuos riziką juos prarasti, jeigu vieno partnerio pasiūlymas nebus aktualus. Patarimai kelionių ir gyvūnų mylėtojams – kaip pasiruošti skrydžiui lėktuvu drauge su augintiniu?2019-10-10, 20:59Žmonėms vis dažniau keliaujant, atsiranda poreikis su savimi pasiimti ir mylimą augintinį. Natūralu, jog pirmą kartą išsiruošus skristi lėktuvu drauge su keturkoju kompanionu, kelionė gali neraminti ir kelti daug klausimų. Tačiau specialistai sako, kad svarbiausia tokiai kelionei pradėti ruoštis iš anksto ir dalijasi patarimais, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, kad kelionė nekeltų rūpesčių nei augintiniui, nei jo šeimininkui. Jelena Gaidučenia, 29–erių metų veikli moteris, visą gyvenimą ieškojusi balanso tarp skaičių ir meno, sako, kad šiandien jį pavyko atrasti programavime. IT sritimi šiek tiek besidomėjusi, į rimtesnius mokslus kibo, laimėjusi stipendiją socialiniame projekte „aCREDITuoti IT”. Jaunatviška mama rodo pavyzdį visoms, apie karjeros pokyčius svarstančioms moterims – programavimas jau seniai nėra tik vyriška specialybė. Daugiau nei milijardą aktyvių vartotojų visame pasaulyje turintis socialinis tinklas „Instagram“ pasižymi įkvepiančiu turiniu įvairiose srityse, viena jų – kelionės. Visame pasaulyje galima atrasti įspūdingų vietų, kuriose kiekvienas norėtų įsiamžinti ir vaizdingais kadrais pasidalinti su savo sekėjais. Kelionių organizatorius „Novaturas“ išskyrė 10 „Instagram“ kadro vertų vietų, kurias rekomenduoja aplankyti keliautojams. Cappuccino, caffe latte ar espresso – be kavos dažnas iš mūsų neįsivaizduoja nei dienos pradžios, nei vidurdienio susitikimų. Tonizuojančiu poveikiu pasižymintis gėrimas atsiskleidžia skonių įvairove – nuo stipraus ir kartaus iki švelnaus, palydimo pieno putos. O ir pasigaminti mylimiausią kavą, kad ir namuose, šiandien nėra sudėtinga – tai pastebi lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas, pasakodamas apie kavos istoriją ir mažas receptų gudrybes. Vienas didžiausių Lietuvoje degalinių tinklų „Circle K“ rinkai pasiūlė naują, tvariai išaugintų kavos pupelių mišinį. Klimato krizės akivaizdoje augant nepasitenkinimui dėl brutalaus tropinių miškų naikinimo, tinklas visoje Europoje nuo šiol naudoja tik atsakingos žemdirbystės „Rainforest Alliance“ ženklu sertifikuotas kavos pupeles. Ką tik iškeptas obuolių pyragas švelniai sušildo rudens vakarą. O kai derliaus sezonas Lietuvoje įsibėgėja, verta išbandyti ne vieną pyrago receptą ir skirtingas obuolių rūšis. Vieni vaisiai kepinių skonį gali praturtinti malonia rūgštele, kiti – paryškinti saldumą, suteikti traškumo. Duonos pasirinkimas lentynose šiandien vienas didžiausių, kokį kada nors yra matę Lietuvos duonos valgytojai. Ir nors kriterijų, pagal ką rinktis duoną – daugybė, iš tikrųjų vienas svarbiausių dažnai yra pamirštamas. „Atkreipkite dėmesį ne tik į tai, ar duona kvietinė, ar ruginė, su sėklomis ar be jų – stebėkite, ar į jos sudėtį įeina raugas. Tai tarsi kriterijus, kuris lietuviams buvo toks įprastas, kad mes skyrėme jam per mažai dėmesio. O visai be reikalo – būtent sudėtyje esantis raugas gali iš esmės pakeisti duonos struktūrą ir jos maistinę bei biologinę vertę“, – tikina mitybos specialistas prof. dr. Rimantas Stukas. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |