Prie Aušros Vartų melstasi už tautinių mažumų mokyklas

2015-09-02, 15:29
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Prie Aušros Vartų melstasi už tautinių mažumų mokyklas © L24 (V. Jusel nuotr.)

Prie atidaryto Aušros Vartų koplyčios lango šiandien buvo laikomos šv. Mišios. Melstasi už tautinių mažumų švietimą Vilniaus krašte. Prie Aušros Vartų meldėsi apie du tūkstančiai asmenų.

Šv. Mišias laikęs kunigas Vladimir Solovej pabrėžė, kad naujųjų mokslo metų pradžioje švietimo bendruomenės susiduria su svarbiu iššūkiu – perduoti jaunajai kartai tikėjimo, tapatybės ir kultūros vertybes.

Šv. Mišias kartu laikė kunigas Juzef Aškelovič iš Vilniaus rajono Maišiagalos parapijos, kunigas Henryk Naumovič iš Dūkštų.

Prie Aušros Vartų koplyčios lango meldėsi apie tūkstantis žmonių. Dalyvauti šv. Mišiose atvyko daug jaunimo iš Vilniaus regiono tautinių mažumų mokyklų, mokinių tėvai, mokytojai, seneliai. Solidarizuodamiesi su švietimo bendruomenėmis, į šv. Mišias taip pat atvyko Lenkijos Seimo pirmininko pavaduotojas Marek Kuchciński, LLRA pirmininkas Vademar Tomaševski, partijos nariai, Lenkijos Respublikos generalinis konsulas Vilniuje Stanisław Cygnarowski.

Šv. Mišių dalyviai meldėsi už lenkų švietimo Lietuvoje plėtrą ir už visus tuos, kuriems neabejingas jo likimas. Dėl tautinių mažumų mokykloms kylančių vis naujų grėsmių melstasi už tuos, kurie kovoja už vaikų ir jaunimo teisę mokytis gimtąja kalba.

„Melskimės už mūsų šalies valdžią, kuri yra atsakinga už sprendimus švietimo srityje, kad ji nediskriminuotų tautinių mažumų mokyklų ir išgirstų jų atstovų balsus. Tegul protingai rūpinasi visomis mokyklomis, nediskriminuodama ilgaamžių tautinių mažumų švietimo tradicijų", - meldėsi gausiai susirinkusios Vilniaus regiono švietimo bendruomenės.

Šiandien prie Aušros Vartų taip pat melstasi už tautinių mažumų švietimo Lietuvoje oponentus – kad jie nežlugdytų lenkų švietimo.

„Kristau, meldžiamės už tuos mokinius, kurie buvo priversti naujus mokslo metus pradėti kovodami už savo teises – panašiai kaip jų vienmečiai Vžesnios mieste prieš daugiau kaip 100 metų. Tegul Kristus suteikia jiems ir jų šeimoms vidinės stiprybės ištverti tokį nelengvą laikotarpį", - prie Aušros Vartų Dievo Motinos paveikslo meldėsi tautinių mažumų atstovai.

Rugsėjo 2 dieną tautinių mažumų mokyklose Lietuvoje vyksta tuščių suolų streikas. Tėvai neleido savo vaikų į mokyklą. Taip tautinės mažumos protestuoja prieš valdžios veiksmus, žlugdančius švietimą lenkų, rusų ir kitų mažumų kalbomis.

Medija

Komentarai  

 
#1 jala 2015-09-03 09:46
Sveikinu lenkus.Drasus zmones.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24