Etikos sargai turėtų svarstyti E. Vareikio elgesį

2014-01-08, 13:51
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė mano, kad Seimo Etikos ir procedūrų komisija turėtų įvertinti, ar nedarbingumą turėjęs Seimo narys konservatorius Egidijus Vareikis tinkamai išleido parlamentinei veiklai skirtas lėšas.

"Etikos ir procedūrų komisija turi įvertinti, ar tos parlamentinės išlaidos tikrai buvo tinkamos, nes jeigu, pavyzdžiui, jos buvo už patalpų nuomą ir ten dirba padėjėjos, tai galbūt jos bus pripažintos tinkamomis. Bet jeigu ten bus pateikta kuro išlaidų daug, tai Etikos ir procedūrų komisija spręs, ar tuo metu jos buvo tinkamos apmokėti iš biudžeto", - trečiadienį po Seimo valdybos posėdžio žurnalistams sakė L. Graužinienė.

Pasak parlamento vadovės, Seimo valdyba taip pat paprašė konservatorių frakcijos seniūną Andrių Kubilių pasikalbėti su šios frakcijos nariu E. Vareikiu dėl parlamentinei veiklai skirtų lėšų panaudojimo.

Žiniasklaidos teigimu, šią savaitę Seimo rūmuose po ilgos pertraukos pasirodęs konservatorius E. Vareikis buhalterijai pateikė storą pluoštą sąskaitų, kurias prašo padengti iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų. "Lietuvos rytui" Seimo kancleris Jonas Milerius nepaneigė, kad parlamentaras pasistengė išnaudoti visą šiai veiklai skiriamą limitą - beveik 6,7 tūkst. litų per ketvirtį. Po vasaros pabaigoje kilusio skandalo, kai neblaivus Vilniaus oro uoste bandė išskristi į Romą ir dar sunkiau grįžo atgal, E. Vareikis nebesirodė Seime. Jis pateikė gydytojų išrašytus nedarbingumo pažymėjimus, kad serga depresija.

Dienraščio teigimu, tuo pat metu politikas parlamentinei veiklai skirtas lėšas leido taip, tarsi dirbtų visu pajėgumu. Vien jo automobilio techninė priežiūra ir draudimas mokesčių mokėtojams atsiėjo kelis tūkstančius litų. Sirgdamas parlamentaras taip pat pirko įvairių kanceliarinių priemonių, apmokėjo pašto ir telefono paslaugas.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24