Per metus renovuota daugiau kaip 100 daugiabučių

2014-12-19, 14:47
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Šiuo metu visiškai baigta 109 šalies daugiabučių renovacija. Aplinkos viceministrės Daivos Matonienės teigimu, šis skaičius iki gruodžio 31 dienos dar išaugs, o kitąmet ministerija daugiau dėmesio skirs renovacijos darbų kokybei užtikrinti.

Pasak viceministrės, pagal šiuo metu pasirašytų sutarčių vertę, renovacijos darbų apimtys sudaro apie 8,3 proc. visos šalies statybos sektoriaus apyvartos. Kaip vieną iš pagrindinių sėkmės prielaidų D. Matonienė įvardijo teigiamą gyventojų požiūrį į renovaciją.

"Apie 70 proc. šalies gyventojų mano, kad naujasis renovacijos modelis yra patrauklus, - Aplinkos ministerijos atliktų apklausų duomenis citavo D. Matonienė. - Rezultatai viršija lūkesčius, mes planavome, kad renovacijos rangos sutarčių bus pasirašyta apie 500-600, o šiandien turime jų beveik tūkstantį. O šiandien turime beveik 110 visiškai užbaigtų namų".

D. Matonienės teigimu, renovacijos proceso įsisiūbavimą šiemet paskatino sumažėjusi biurokratijos našta, dokumentų pateikimo ir tvarkymo proceso kompiuterizacija, renovaciją kuruojančių darbuotojų kvalifikacijos kėlimas, taip pat savivaldybių įtraukimas. "Visos 60 savivaldybių įsitraukė į renovacijos procesą, jos nėra vien tik stebėtojos, bet ir suinteresuotos vykdytojos", - sakė D. Matonienė.

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas dar lapkritį užsiminė, kad dėl sparčių renovacijos tempų kitąmet gali būti nespėta apsirūpinti reikalingomis lėšomis. Šią savaitę Aplinkos ir Finansų ministerijos su Europos investicijų banku pasirašė tarpusavio supratimo ir bendradarbiavimo memorandumą.

"Tikiuosi, kad, bendradarbiaudami su profesionalia europine institucija, galėsime generuoti pakankamus finansinius srautus ir pritraukti galimus komercinius finansinius tarpininkus, siekiant išlaikyti numatytą tempą ir renovuoti 3-4 tūkst. daugiabučių namų", - penktadienį žurnalistams sakė D. Matonienė.

Nuo Daugiabučių renovacijos programos pradžios 2013 m. šalyje jau suderinti 3 249 investiciniai projektai dėl pastatų atnaujinimo.

Skaičiuojama, kad Lietuvoje iš viso yra 38 tūkst. daugiabučių, kuriems reikalingas remontas.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24