Vilniaus rajono savivaldybėje įvyko Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorių metodinė diena

2023-05-18, 16:33
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vilniaus rajono savivaldybėje įvyko Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorių metodinė diena vrsa.lt nuotr.

Gegužės 17 d. Vilniaus rajono savivaldybės didžiojoje salėje įvyko Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorių asociacijos bei Vilniaus rajono savivaldybės Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorės Julianos Lipinskos organizuojama Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorių metodinė diena, kurioje dalyvavo specialistai iš įvairių Lietuvos savivaldybių.

Įžanginį žodį tarė Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktorius Vladislav Kondratovič: „Greitas prisitaikymas prie naujovių, besikeičiančios mados ir tendencijų – kasdienybė jūsų profesijoje. Kadangi ir pats pažįstu bei daug metų dalyvauju visuomeninėje ir tarpinstitucinėje veikloje, žinau, kad tai yra nelengvas, nors ir įdomus darbas. Linkiu sėkmės, naujų žinių pasisėmimo bei sėkmės padedant jūsų bendruomenėms“.

„Malonu matyti tiek daug specialistų, kurie pažįsta ir žino mūsų bendrus profesinius iššūkius. Mūsų pasirinktos karjeros specifika – nuolatos besikeičiantis ir pilnas naujovių gyvenimo kelias. Manau, kad šis susitikimas padės mums tiek pažinti besikeičiančias tendencijas jaunimo tarpe, tiek pasidalinti savo profesine patirtimi siauresniame rate“, – kalbėjo Vilniaus rajono savivaldybės Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė Juliana Lipinska.

Renginio metu dalyviai klausė pranešimų:

Psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevencija ir pagalbos nepilnamečiams galimybės (Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento vedėja Aušra Želvienė ir vyriausioji specialistė Birutė Valenčiūtė). Pranešimo metu klausytojams pristatyta narkotikų vartojimo statistika, narkotikų prieinamumo lygis Lietuvoje, vietos, kuriose asmenys dažniausiai vartoja narkotines medžiagas, narkotikų vartojimo ir/ar nevartojimo priežastys, jaunimo požiūris į narkotikus bei turimus prevencijos būdus, jų efektyvumą ir paplitimą;

Psichotropinių medžiagų rūšys, jų poveikis vaiko organizmui. Nepilnamečių vartojimo tendencijos (Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės klinikinės toksikologijos gydytoja Gabija Mikulevičienė). Gydytoja supažindino klausytojus su nuolatos besikeičiančiomis ir besiplečiančiomis narkotikų rūšimis, kokiais būdais ir tikslais asmenys gali vartoti/vartoja augalinės kilmės medžiagas ar medicininius preparatus bei kaip skirtingos medžiagos veikia organizmą;

Pasirengimas įtraukčiai: ką aktualu žinoti tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatoriams (Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Švietimo pagalbos skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Matulionienė). V. Matulionienė pristatė medžiagą apie specialiųjų ugdymo poreikių reikalaujančių vaikų skaičiaus išaugimą, mokytojų ir mokytojų padėjėjų profesiją, jų profesinius iššūkius, naujoves švietimo srityje.

Po renginio vyko Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorių asociacijos visuotinis narių susirinkimas.

www.vrsa.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24