Seimas baigė pavasario sesiją

2015-06-30, 18:19
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Seimas baigė pavasario sesiją © BFL (Vyginto Skaraičio nuotr.)

Šiandien Seimas baigė kovo 10 d. prasidėjusią eilinę Seimo VI (pavasario) sesiją. Jos metu parlamentarai susirinko į 50 plenarinių posėdžių, kuriuose priėmė apie 400 teisės aktų. Apie tai praneša Seimo kanceliarija.

Pavasario sesijoje Seimas, atsižvelgdamas į geopolitinę situaciją, pagrindinį dėmesį skyrė nacionalinio saugumo ir krašto gynybos klausimams, taip pat svarstyta nemažai teisėtvarkos, savivaldos, finansų, ekonomikos, sveikatos ir socialinės apsaugos ir kitų sričių aktualių klausimų. Sesijoje buvo išklausytas Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės metinis pranešimas, Vyriausybės metinė veiklos ataskaita. (Išsamesnė sesijos apžvalga bus skelbiama atskiru pranešimu).

Tarp paskutiniame sesijos posėdyje priimtų svarbiausių sprendimų - PVM lengvatos taikymo šilumos energijai ir karštam vandeniui pratęsimas iki kitų metų pabaigos, reglamentuota kompensacijų išmokėjimo dirbusiems pensininkams tvarka, informacijos apie prisipažinusius bendradarbiavus su sovietų specialiosiomis tarnybomis įslaptinimas 75 metams, atidėtas vidurinės mokyklos tipo panaikinimas, nustatyti griežtesni ženklinimo reikalavimai tabako gaminiams, nuspręsta per penkerius metus grąžinti dėl ekonomikos krizės sumažinto darbo užmokesčio (atlyginimo) patirtus praradimus valstybės tarnautojams, prokurorams, teisėjams ir kitiems pareigūnams, kurių darbo užmokestis reglamentuojamas įstatymais. Šiandienos posėdyje Seimas taip pat priėmė rezoliuciją dėl JAV Valstybės departamento pareiškimo dėl Baltijos valstybių aneksijos nepripažinimo 75-mečio paminėjimo.

Remiantis Seimo statutu, Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Rudens sesija prasideda rugsėjo 10 d. ir baigiasi gruodžio 23 d. Seimo nariai į eilines sesijas renkasi be atskiro kvietimo.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24