Pavilnio pagrindinė mokykla prieš lietuvių klasių steigimą. Skandalingas vicemero elgesys

2024-02-09, 07:34
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus vicemeras pasiūlė Vilniaus Pavilnio pagrindinei mokyklai, kurioje mokymas vyksta lenkų ir rusų kalbomis, steigti joje ir lietuvių klasę. Tėvai tam griežtai prieštarauja.

Praėjusią savaitę Vilniaus vicemeras Arūnas Šileris atvyko į Vilniaus Pavilnio pagrindinę mokyklą susitikti su mokyklos bendruomenės atstovais, kuriems sostinės vadovybės pasiūlymas kelia nerimą.

Kalbama apie pirmosios lietuvių klasės įsteigimą mokykloje. Mokyklos bendruomenė pabrėžia, kad nėra tokios galimybės, nes mokykloje apskritai nėra vietos naujoms klasėms. Be to, visai šalia yra lietuvių mokykla.

Vicemeras sumišo, kai į minėtą susitikimą atvyko dvi Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai atstovaujančios Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narės Edita Tamošiūnaitė ir Kristina Ziminska kartu su žurnalistais. Atvyko ir mokyklos likimu susirūpinę mokinių tėvai. Reaguodamas į tai vicemeras Šileris nusprendė nebetęsti susitikimo su mokyklos bendruomenės atstovais.

„Net tėvų, kurie nepriklauso mokyklos tarybai, vicemeras neleido į kabinetą, kur turėjo vykti susitikimas“, – neslėpdama pasipiktinimo kalbėjo tarybos narė E. Tamošiūnaitė.

Svarstė, kad jei vicemeras nusprendė nekalbėti tokiu plačiu formatu, turbūt turėjo kažkokių paslėptų planų. „Nesuprantu, ką čia buvo slėpti. Irgi norime žinoti, kokios yra stipriosios ir silpnosios mokyklos pusės. Juk pats susitikimo tikslas buvo neslaptas, tačiau, matyt, vicemeras turėjo kokių paslėptų tikslų“, – pabrėžė tarybos narė.   

Tačiau viešėdamas Vilniaus Pavilnio pagrindinėje mokykloje vicemeras Šileris vis dėlto, kaip pranešė televizijos kanalas „TVP Wilno“, pasikalbėjo su tėvais. Patikino juos, kad lietuvių klasės mokykloje steigti neketina. O per pokalbį su televizijos žurnaliste vicemeras pasakė: „Priėmėme sprendimą, kad mokyklos statusas nepasikeis, t. y. kaip ir iki šiol mokymas vyks lenkų ir rusų kalbomis.  Tėvai pasisakė prieš lietuvių klasės steigimą mokykloje, ką buvau siūlęs mokyklos vadovybei. Jiems tai pasirodė nepriimtina.“

Ar mero sukelta sumaištis dėl tautinių mažumų mokyklų baigsis gerai, dar nežinia. Žiniasklaidos priemones pasiekia tėvų informacija, kad spaudimas dėl lietuvių klasių steigimo daromas ir kitoms Vilniaus tautinių mažumų mokykloms.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24