L. Graužinienė apie galimą interpeliaciją: jokio dokumento nėra

2014-01-13, 13:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė nesureikšmina kalbų apie galimą opozicijos inicijuojamą jai interpeliaciją ir teigia negirdėjusi apie tokius svarstymus ir jokio dokumento nemačiusi.

"Jokio dokumento nėra. Tai yra politikų kalbos. Visada tų kalbų būna, grįšime į sesiją ir toliau atsakingai dirbsime Lietuvai", - pirmadienį, komentuodama kalbas apie galimą interpeliaciją, žurnalistams sakė L. Graužinienė.

Premjeras Algirdas Butkevičius irgi sako, kad kol kas nebuvo jokio interpeliacijos svarstymo.

"Kol kas aš to svarstymo nemačiau. Manau, kad šitą savaitę bus sudėti visi taškai. (...) Rytoj, tikiuosi, bus visi susitarimai įvykdyti. Manau, kad šitą savaitę valdančioji dauguma turi aiškiai pasakyti ir vieningai parodyti, kad strateginiai Lietuvos tikslai bus įgyvendinti kartu", - sakė A. Butkevičius.

Pasak Premjero, kalbant, pavyzdžiui, apie euro įvedimą visi politikai turi jausti atsakomybę.

Praėjusią savaitę Seimo opozicija - Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Liberalų sąjūdžio frakcijos - paragino Premjerą A. Butkevičių įvertinti Seimo Pirmininkės L. Graužinienės veiksmus, kitaip bus inicijuojama nepasitikėjimo parlamento vadove procedūra.

Šios frakcijos kreipėsi į Premjerą A. Butkevičių "dėl valstybės finansinę sistemą destabilizuojančių ir pasitikėjimą valstybe pakertančių Seimo Pirmininkės L. Graužinienės veiksmų", primena ELTA.

Kreipimesi, kurį pasirašė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Liberalų sąjūdžio frakcijų seniūnai Andrius Kubilius ir Eligijus Masiulis, Ministras Pirmininkas raginamas prisiimti atsakomybę ir įvertinti Seimo Pirmininkės L. Graužinienės veiksmus dėl jos viešai išsakytų ketinimų beatodairiškai didinti minimalią mėnesinę algą (MMA) Lietuvoje, taip pat - pareiškimų, kuriais Lietuvos visuomenė yra nepagrįstai gąsdinama, esą įvedus eurą reikės badauti, bei ciniško Seimo Pirmininkės elgesio visomis priemonėmis ginant Viktorą Uspaskichą, užkertant kelią svarstyti jo teisinės neliečiamybės klausimą Seimo posėdžiuose.

Premjeras A. Butkevičius primygtinai raginamas nedelsiant suvaldyti situaciją koalicijoje, prisiimti politinę atsakomybę ir sustabdyti žalingą Lietuvai Seimo Pirmininkės veiklą. Jeigu to Vyriausybės vadovui nepavyks padaryti artimiausiu metu, opozicinės Seimo frakcijos žada pradėti nepasitikėjimo Seimo Pirmininke procedūrą.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24