"Darbiečiai": B. Vėsaitė turi trauktis iš pareigų

2013-05-23, 11:54
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Valdančiosios Darbo partijos (leiboristų) lyderiai mano, kad ūkio ministrė Birutė Vėsaitė, bendrovės "Arvi" užsakytu lėktuvu skridusi į Kazachstaną, turi pasitraukti iš pareigų.

"Darbiečių" nuomone, toks ministrės elgesys prieštarauja Vyriausybės nario elgesio ir moralės principams bei diskredituoja visą valdančiąją koaliciją. "Darbiečiai" palaiko Prezidentės poziciją, jog ministrės veiksmuose galima įžvelgti interesų konfliktą.

"Deja, tenka pripažinti, jog ankstesni B. Vėsaitės veiksmai sudarė prielaidas visuomenei abejoti ministre, o šis skrydis į Kazachstaną, finansuotas privačios bendrovės lėšomis, leidžia abejoti ir jos nešališkumu bei vykdomos veiklos skaidrumu, todėl mes, kaip ir šalies vadovė, įžvelgiame šiuose ūkio ministrės veiksmuose interesų konfliktą, kuris meta šešėlį ant visos Vyriausybės ir valdančiosios koalicijos", - sako Darbo partijos (leiboristų) pirmininkas, Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Vytautas Gapšys.

Anot V. Gapšio, "darbiečiai" rimtai svarstys B. Vėsaitės klausimą kartu su valdančiosios koalicijos partneriais ir laikysis nuomonės, kad ji turi trauktis iš einamų pareigų.

"Žinoma, mes norėtume išgirsti ir valdančiosios koalicijos partnerių, ir šalies Prezidentės, ir pačios B. Vėsaitės nuomonę dėl šių įvykių, tačiau iš tos informacijos, kurią turime dabar, manome, kad toliau užimti ūkio ministrės posto B. Vėsaitė negali, todėl turi pasitraukti iš savo pareigų", - neabejoja V. Gapšys.

Opoziciniai konservatoriai pareiškė, kad inicijuoja interpeliaciją ministrei B. Vėsaitei.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24