Konservatoriai inicijuoja interpeliaciją ministrei B. Vėsaitei

2013-05-23, 11:48
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimo TS-LKD frakcija inicijuoja interpeliaciją ūkio ministrei Birutei Vėsaitei. Šios frakcijos nuomone, ministrė turi nedelsiant trauktis iš pareigų.

Interpeliacijos iniciatoriai pradės rinkti šią iniciatyvą palaikančių Seimo narių parašus.

Seimo statutas numato, kad Vyriausybės narys, kuriam pateikta interpeliacija, privalo ne vėliau kaip per 2 savaites perduoti Seimo Pirmininkui raštišką atsakymą, su kuriuo supažindinami Seimo nariai. Gavęs atsakymą į interpeliaciją Seimas sesijos metu turi jį apsvarstyti savo posėdyje ne vėliau kaip per 5 darbo dienas.

Trečiadienį Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos, Seimo Antikorupcijos komisijos narė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl ūkio ministrės B. Vėsaitės kelionės į Kazachstaną.

Ji prašo pradėti tyrimą dėl ministrės ir ją lydinčių kelių patarėjų kelionės į Astanoje (Kazachstane) organizuotą Lietuvos ir Kazachstano tarpvyriausybinės Prekybinio ir ekonominio bendradarbiavimo komisijos posėdį bei verslo forumą bendrovės "Arvi" užsakytu aštuonviečiu verslo klasės lėktuvu.

Parlamentarė VTEK prašo išaiškinti ir įvertinti, ar ūkio ministrės skrydis privačios bendrovės užsakytu lėktuvu nėra viešų ir privačių interesų supainiojimas, ir ištirti visas su kelionės organizavimu bei apmokėjimu susijusias aplinkybes.

A. Bilotaitė taip pat prašo nustatyti, ar šio skrydžio negalima laikyti iš verslininkų gauta dovana, o Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymu valstybės tarnyboje dirbantiems asmenims draudžiama priimti dovanas, kurios ateityje gali sukelti interesų konfliktą.

"Suprantama, kad ūkio ministrės kuruojama sritis tiesiogiai susijusi su verslo bendruomene, o tokie skrydžiai gali turėti įtakos vėliau ministrės priimamiems sprendimams", - sako Seimo narė.

Seimo Antikorupcijos komisijos narė A. Bilotaitė taip pat kreipėsi į Ūkio ministeriją, prašydama pateikti visus dokumentus, susijusius su ūkio ministrės kelione ir jos organizavimu.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24