Lietuva pristatė pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai logotipą

2013-05-10, 13:12
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su moksleiviais, studentais ir savanoriais prie Baltojo tilto vykusioje šventėje iškėlė aitvarą, nešantį vienuolikos metrų ilgio ir devynių metrų pločio vėliavą su Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai logotipu.

„Aitvaro skrydis - tai sugebėjimas pažaboti vėją savai sėkmei. Ateinantį pusmetį Lietuva ruošiasi ypatingam skrydžiui - turėsime dirbti petys į petį, sutelkti visą Europą ir kartu ieškoti geriausių sprendimų. Todėl mūsų pirmininkavimo logotipas simbolizuoja bendradarbiavimą ir stabilumą, o aitvarai neša gerovės palinkėjimą Europai", - sakė šalies vadovė.

Logotipą sudarantis ratas ir pynė su Lietuvos vėliavos spalvomis kalba apie vieningą Europos Sąjungą, šalių bendradarbiavimą ir sugebėjimą kartu įveikti visus kylančius iššūkius. Logotipo spalvos primena Lietuvos ryšius su Baltijos jūros ir Šiaurės Europos regionu, o mėlyna Europos Sąjungos vėliavos juosta simbolizuoja bendras vertybes ir darbus.

Kiekviena ES Tarybai pirmininkaujanti valstybė pasirenka pirmininkavimo logotipą. Lietuvoje logotipo kūrimo konkurse dalyvavo šalies žmonės. Jų pasiūlytą idėją ištobulino dizainerė ir sukūrė Lietuvos pirmininkavimą pristatantį logotipą.

Prie šalies vadovės kvietimo iškelti aitvarus ir visiems kartu duoti ženklą, kad Lietuva yra pasirengusi pirmininkauti, prisijungė žmonės visoje šalyje, aitvarų mėgėjų klubai, kūrybinių dirbtuvių Prezidentūroje dalyviai.

Lietuva pirmininkauti ES Tarybai pradės 2013 m. liepos 1 dieną.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24