Kodėl moterims nepatariama ilgai dėvėti maudymosi kostiumėlio? Atsako vaistininkė

2023-08-16, 09:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kodėl moterims nepatariama ilgai dėvėti maudymosi kostiumėlio? Atsako vaistininkė unsplash.com asociatyvi nuotr.

„Eurovaistinės“ vaistininkė Gabija Kruopytė pasakoja, kad moterims ilgas laikas su drėgnu maudymosi kostiumėliu gamtoje gali tapti makšties uždegimo ar infekcijų priežastimi. 

Makšties uždegimai vasarą dažnesni

Maudymasis vandens telkiniuose ir netgi baseinuose neretu atveju gali padidinti makšties uždegimo ar infekcijų riziką. Vaistininkė Gabija Kruopytė pabrėžia, kad tokių uždegimų priežastimi tampa per ilgai moterų dėvimas drėgnas maudymosi kostiumėlis.

„Maudymosi kostiumėliai dažniausiai būna pagaminti iš orui nepraleidžiamos medžiagos. Tokiose maudymosi kelnaitėse kaupiasi drėgmė ir šiluma, o tai sudaro palankią terpę plisti bakterijoms ir grybeliams. Didžiausią pavojų gali sukelti jūros arba baseino vanduo, nes jie išbalansuoja makšties mikroflorą, o tai reiškia, kad susilpnėja jos apsauginės funkcijos, pažeidžiamas pH ir gleivinės lipų sluoksnis“, – pasakoja vaistininkė G. Kruopytė.

Simptomai išryškėja greitai po maudynių

Vaistininkė pasakoja, kad ilgai netrunka po maudynių pajusti makšties uždegimo simptomus. Jie gali atsirasti ir per pirmąją parą, rašoma pranešime spaudai.

„Vienas pagrindinių makšties uždegimo simptomų – tai perštėjimas, „deginimo“ pojūtis makštyje. Taip pat gali atsirasti gausesnės gelsvos arba žalsvos išskyros, o kai kuriais atvejais neišvengiama nedidelių opų ir pūlinukų makšties gleivinėje“, – teigia vaistininkė G. Kruopytė.

Anot jos, pajutus šiuos simptomus svarbu kuo greičiau pradėti gydymą, dėl to reikėtų nedelsiant kreiptis į gydytoją. Tai svarbu, nes įvertinęs būklę, dažnu atveju jis gali išrašyti antibakterinį poveikį turinčias žvakutes, o kartais netgi antibiotikus.

Kaip pasirūpinti intymia higiena?

Vasarą ypatingai svarbu pasirūpinti savo intymia higiena, kuri padėtų palaikyti normalią makšties mikroflorą bei taip užkirsti kelią uždegimams ir infekcijoms. Vaistininkė G. Kruopytė pataria, ko svarbiausia reikėtų nepamiršti rūpinantis intymia higiena.

Intymios higienos prausiklis

Išvengti infekcijų gali padėti kasdien naudojami intymios higienos prausikliai, pasakoja vaistininkė. Jie palaiko tinkamą pH terpę lytinių organų srityje.

„Paprastas muilas turi daug šarmų, kurių reikėtų vengti, nes jie gali sausinti gleivinę. Dėl to moteris vėliau gali justi įvairių sausumo problemų, niežulį, perštėjimą, paraudimą. Tuo tarpu intymios higienos prausikliai padeda palaikyti normalų pH lygį – tarp 4 ir 5. Tai padeda išvengti bakterinių ir grybelinių infekcijų“, – pasakoja G. Kruopytė.

Pieno rūgštis

Jei nusilpo imunitetas, turite polinkį sirgti grybelinėmis ar bakterinėmis ligomis, tuomet vaistininkė siūlo naudoti specialius prausiklius, turinčius pieno rūgšties.

„Pieno rūgštis padeda palaikyti tinkamą terpę gerosioms bakterijoms, t. y. kad gerųjų bakterijų būtų daugiau nei blogųjų. Blogųjų bakterijų visada turim, bet turi būti tinkamas balansas, kad laimėtų būtent gerosios. Šitoks prausiklis padeda ypač vasarą, kuomet atsiranda perštėjimo jausmas, niežulys, deginimo jausmas“, – pataria vaistininkė G. Kruopytė.

Drėgnos servetėlės

„Jeigu stovyklaujate gamtoje, rekomenduojama pasirūpinti intymios higienos drėgnomis servetėlėmis, kurios porą dienų gali padėti palaikyti intymią higieną, kadangi dažnai turi pieno rūgšties, pantenolio. Tačiau ir tokiomis servetėlėmis nereiktų piktnaudžiauti“ – pasakoja vaistininkė.

Ovulės

Jaučiančioms stipresnius simptomus ir jau seniau sirgusioms bet kokia bakterine ar grybeline infekcija, vaistininkė pataria naudoti specialias ovules. Anot jos, jų sudėtyje yra boro rūgšties, pieno rūgšties, o tai padeda sugrąžinti pH į normalų lygį ir greitai numalšinti nemalonius pojūčius.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24