Kraujo ląstelėse slypi grožio paslaptis

2011-10-05, 14:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pastaruoju metu Lietuvoje populiarėja procedūra, kurios metu oda atjauninama paties paciento krauju, naudojant „RegenACR“. Pasak šios srities specialistės, plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojos Kristinos Vaišvilaitės, tai natūralus, saugus ir veiksmingas būdas stabdyti senėjimo procesus.

Informacija žiniasklaidai


„RegenACR“ – tai kosmetinė, estetinė procedūra, kurios metu naudojami kraujo plazmoje esantys iš trombocitų išskirti natūralūs augimo faktoriai. Jie stimuliuoja odoje vykstančias reakcijas, skatina odos ląstelių atsinaujinimą. Terapijos metu nenaudojamos jokios dirbtinės medžiagos, todėl pasirinkus šį metodą, pacientai išvengia alerginių, kryžminių imuninių reakcijų“, - apie naująjį odos atjauninimo būdą pasakojo gydytoja, dirbanti Kauno Estetinės chirurgijos centre.
Trombocitais praturtinta plazma gali būti naudojama kaip užpildas (gilesnių raukšlių korekcijai) bei mezoterapijai (tiesioginei odos biostimuliacijai) atlikti.
„Dažniausiai pacientai pageidauja pagyvinti veido ir kaklo odą, taip pat sustangrinti krūtinės, rankų, pilvo, sėdmenų, kojų sričių odą. Šis metodas taikomas ir randų, pažeistos odos gydymui, celiulito mažinimui, nes suaktyvina periferinę kraujotaką. Taip pat procedūros veiksmingos plaukų augimo sutrikimams gydyti - stimuliuojant plaukų šaknis, skatinamas jų augimas“, - vardijo plastikos chirurgė Kristina Vaišvilaitė.
„RegenACR“ terapija reikalauja patirties ir kruopštumo. Procedūros metu iš venos yra paimamas nedidelis kraujo kiekis (8–24 ml) į specialius vakuuminius mėgintuvėlius ir centrifuguojamas, kol nuo raudonojo kraujo komponento atskiriama plazma su joje esančiais trombocitais (angliškai vadinama PRP - Platelet-Rich Plasma), kuri suleidžiama pacientui į pageidaujamas koreguoti veido ir kitas kūno sritis. Ji atliekama su aplikaciniu nuskausminimu ir užtrunka 45–60 min. Kartojama po 3–4 savaičių, vėliau – jei pacientas pageidauja, vieną kartą per metus.
Akivaizdūs procedūros rezultatai pastebimi po trijų savaičių, o maksimalus efektas – po dviejų mėnesių. Gydymo rezultatai iš dalies priklauso ir nuo žmogaus kraujyje esančių trombocitų skaičiaus: kuo jis didesnis, tuo akivaizdesni ir geresni rezultatai.
Specifinis šalutinis poveikis nepastebėtas, bet galimi nusiskundimai, kaip po kitų panašių injekcijų reikalaujančių procedūrų: skausmingumas, patinimas, paraudimas, mėlynės, galvos skausmas. Tačiau visi minėti simptomai išnyksta per 2–3 dienas.
Šis metodas sukurtas 2003 m. įkurtos Šveicarijos kompanijos „Regenlab“, tačiau pats jo principas nėra naujas. Trombocitais praturtintos plazmos injekcijos atliekamos nuo 1987 m. atvirų širdies operacijų metu, vėliau sporto medicinoje, stomatologijoje, neurochirurgijoje, urologijoje, ortopedijoje, bei žaizdų gydyme, o paskutiniu metu sėkmingai pritaikytos ir kosmetinėms procedūroms.

Daugiau informacijos:
ESTETINĖS CHIRURGIJOS CENTRAS
Tel.: +370 37 460099, +370 657 47420
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
www.pastinechirurgija.lt

Informacija parengė ir išplatino
Nerijus Budrys
RsV agentūra "Promo Service"
Tel.             +370 671 94293      
Laisvės al. 51a-319, Kaunas
www.promoservice.lt
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24