5 būdai, kurie padės atgaivinti odą, plaukus ir nagus

2022-08-30, 15:10
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
5 būdai, kurie padės atgaivinti odą, plaukus ir nagus Brooke Cagle / Unsplash asociatyvi nuotr.

Ultravioletiniai spinduliai (UV), karštis, smėlis, sūrus ar chloruotas vanduo bei padidėjęs prakaitavimas – visa tai vasarą žeidžia mūsų odą, plaukus ir nagus. Vaistininkai pastebi, kad šių veiksnių pasekmes jau dabar pastebi pacientai – atskubėję į vaistines, jie skundžiasi suprastėjusia odos būkle, nusilpusiais plaukais ir nagais. „Camelia“ vaistininkė Daiva Gedvilaitė-Uščinė įvardija, kokiais simptomais skundžiasi ieškantys pagalbos ir ką pataria norintiems atgaivinti nukentėjusią odą, plaukus ir nagus.

„Pacientai pastebi, kad po vasaros jų plaukai yra praradę spalvą, blizgesį, išsausėję ir šiurkštūs, o galiukai išsišakoję. Nusiskundimų kyla ir dėl pigmentuotos, išsausėjusios, šerpetojančios odos su išsiplėtusiais kapiliarais bei skilinėjančių ir besisluoksniuojančių nagų“, – teigia D. Gedvilaitė-Uščinė.

„Camelia“ vaistininkė priduria, kad plaukai, oda ir nagai vasarą silpsta ir dėl dar kelių priežasčių – prastos mitybos bei netinkamos jų priežiūros rutinos.

5 būdai, kurie gali padėti

D. Gedvilaitė-Uščinė įvardija 5 būdus, kurie padės atgaivinti vasarą nualintą odą, plaukus ir nagus.

1. Užtikrinkite sveiką ir subalansuotą mitybą.

„Į savo mitybos racioną įtraukite kuo daugiau vaisių, uogų ir daržovių. Taip pat vartokite maisto produktus, kuriuose esančios medžiagos padėtų puoselėti odos, plaukų ir nagų grožį – jūros gėrybes, žuvį, pilnagrūdžius, ankštinius ir sojų produktus bei kiaušinus“, – sako „Camelia“ vaistininkė.

D. Gedvilaitė-Uščinė priduria, kad mitybos racione taip pat turėtų netrūkti geležies, kurios gausu mėsoje, riešutuose ar džiovintuose vaisiuose. Šis mikroelementas reikalingas tam, kad kraujas aprūpintų organizmą maisto medžiagomis ir perneštų deguonį į audinius.

2. Pasirūpinkite nagų sveikata.

Vaistininkės teigimu, nagų sustiprinimui verta išbandyti parafino voneles, kurios drėkina ir minkština odą aplink nagus, rašoma pranešime spaudai.

„Pravers ir tai, jeigu prieš miegą rankų odą ir nagus gausiai patepsite drėkinamosiomis priemonėmis, o tada užsimausite medvilnines pirštines – taip rankos ir nagai geriau įsisavins visas medžiagas“, – teigia D. Gedvilaitė-Uščinė.

3. Užtikrinkite tinkamą plaukų priežiūros rutiną.

„Po vasaros nualintus plaukus reikia gerai drėkinti ir maitinti, be to labai svarbu naudoti šampūną su apsauga nuo UV spindulių, kurie rudenį, kaip ir vasarą, veikia neigiamai. Taip pat būtina po kiekvieno plovimo naudoti kondicionierių ar balzamą, o 2 kartus per savaitę palepinti plaukus kauke su augaliniais – kokoso, argano, simondsijų, makadamijos ar ricinos – aliejais“, – sako „Camelia“ vaistininkė.

D. Gedvilaitė-Uščinė priduria, kad šampūną reikia rinktis pagal galvos odos būklę – ji gali būti sausa, riebi, jautri, pleiskanojanti. O kondicionierius, kaukes ir balzamus reikėtų rinktis pagal plaukų būklę, pavyzdžiui, pažeistiems plaukams puikiai tiktų priemonė su keratinu, kuris padeda atstatyti jų tvirtumą.

4. Pasirūpinkite tinkama odos priežiūros rutina.

„Po vasaros išvargintą kūno ir veido odą reikėtų palepinti daug vitaminų ir mineralų turinčiomis bei maitinančiomis priemonėmis. Taip pat svarbu atstatyti ir prarastą odos drėgmės pusiausvyrą, todėl po kiekvieno maudymosi naudokite kūno losjoną, o kelis kartus per savaitę – drėkinamąsias veido kaukes“, – teigia vaistininkė.

5. Praturtinkite savo organizmą naudingomis medžiagomis.

„Pravartu vartoti maisto papildus, kurių sudėtyje būtų plaukų, odos ir nagų sveikatą stiprinantys vitaminai A ir E, cinkas, kolagenas ir hialurono rūgštis. Norint pasiekti teigiamą rezultatą, labai svarbu maisto papildus vartoti nepertraukiamai mažiausiai 3 mėnesius“, – priduria D. Gedvilaitė-Uščinė.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24