ĮvairenybėsThierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditeris, sako, kad išsikepti pyragą galima labai pigiai ir paprastai. Tereikia šiek tiek kūrybiškumo ir drąsos eksperimentuoti, rašoma pranešime spaudai. Ryškiaspalvis maistas greičiau prikausto dėmesį ir tarsi savaime sužadina apetitą. Skirtingų spalvų produktai reikalingi ne tik vizualiniam pasitenkinimui, bet ir organizmui. Kaip pastebi dietistė Vaida Kurpienė, kiekviena spalva, kuria pasižymi maistas, yra ne tik gamtos dovana, bet ir nauda sveikatai. Tinkamai pasirinkę spalvotus produktus, galime nesunkiai malšinti alkį, apsaugoti ląsteles, rūpintis sveika oda bei kitais teigiamais organizmo pokyčiais, rašoma pranešime spaudai. „Suprantama, kad po didžiųjų žiemos švenčių didelei daliai Lietuvos gyventojų taupymas dabar yra ypač aktualus. Kartu po gausių vaišių jau ir norisi pailsėti nuo sudėtingų patiekalų gaminimo, maistą ruošti paprasčiau ir iš mažiau produktų. Visa tai galima suderinti visai nesunkiai – turint kūrybingumo, nereikės nei brangių ingredientų, nei daug laiko prie puodų“, – sako „Maxima“ Maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė. Grundfos, Ibo bei Pedrollo drenažiniai siurbliai šiuo metu yra tikri rinkos lyderiai. Ką apie juos žinome? Nors saldžiosiomis bulvėmis dažniausiai gardinamos sriubos ir troškiniai, jos taip pat patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies, o kartais net maišomos į sausainių tešlą. Nuo vaikystės esame mokomi plauti viską, ką ketiname valgyti: ar tai būtų vaisius, daržovė ar uogos. O ar reikia plauti mėsą? Interneto platybėse atsakymų ir diskusijų į šį klausimą galime pamatyti daug ir įvairių, todėl VMVT specialistai primena, kaip elgtis tinkamai. Prieš kiekvienas didžiąsias šventes rūpinamės, kad gardaus maisto užtektų visiems artimiesiems. Tačiau joms praūžus, neretai dauguma patiekalų lieka nesuvalgyti, tarp jų ir kūčiukai. Kad ilgainiui jie nesukietėtų ir nesudžiūtų, verta kūčiukus pernaudoti gaminant desertus, ypač, artėjant Naujųjų metų šventei. „Artėjančios gražiausios žiemos šventės įkvepia kurti jaukumą ir šventinę nuotaiką namuose. Svarbiausia, kad pats puošybos procesas teiktų džiaugsmą, įsilietų į namų interjerą. Pasitelkus natūralias detales kiekvienas gali susikurti mielų puošmenų, kurios džiugins širdį,“ – sako Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro floristikos profesijos mokytoja Greta Lendraitytė ir vaizdo pamokoje dalijasi praktiškais patarimais. Šventinės nuotaikos aplankė Bėgių parką – šią savaitę jame įžiebta išskirtinė, iš bėgių likučių pagaminta Kalėdų eglutė, skelbia Susisiekimo monisterija „Mėgstu interpretacijas ir eksperimentus floristikoje. Man svarbiausia, kad mano sukurtas darbas puikiai įsilietų į kliento ar verslo įmonės interjerą, atspindėtų prekinio ženklo savitumą, būtų suprantamas klientams. Kadangi interjerai modernėja – atsiranda ir daugiau galimybių modernesnei kalėdinei puošybai,“ – sako Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro floristikos mokytojas ir „Floristai ant ribos“ kūrybos vadovas Antanas Mažonas. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |