ĮvairenybėsVasariškiausios daržovės rinkimuose, ko gero, vienbalsiai nugalėtų agurkai: dėl savo traškumo ir gaivaus skonio juos mėgsta praktiškai visi, o apie agurkų sezono piką neabejotinai signalizuoja šviežiai rauginti agurkai. Juos šįkart ir kviečia pasiruošti „Lidl“ ekspertų komanda. Užtruksite vos kelias minutes, o nuostabaus skonio traškius agurkėlius galėsite skanauti jau po kelių valandų. Jei įprastas uogienių virimas atrodo ilgas ir žinių reikalaujantis procesas, verta išbandyti trintų uogų uogienes. Jų gaminimas išties nebrangus ir labai paprastas – uogas reikės nuplauti, nusausinti, gerai sutrinti, sudėti į indelius ir patalpinti šaldiklyje. Taip pagamintos uogienės išsaugo daugiau vitaminų bei suteikia įspūdį tarsi valgytumėte tik ką nuskintą vasaros derlių. Ant grotelių kepti vaisiai pasižymi universalumu: juos galime valgyti kaip gaivų desertą, naudoti kaip unikalų salotų ingredientą ar priedą prie grilyje keptos mėsos. Prekybos tinklo „Rimi“ technologas Vidas Nadzeika kviečia patobulinti grilinimo patirtį su sveikais ir gardžiais keptais vaisiais, kurie tikrai taps vaikų vasaros favoritais. Anot specialisto, nors labiausiai kepimui tinka kaulavaisiai, tokie kaip persikai ant nektarinai, griežtų taisyklių nėra, o svarbiausia – atrasti derinius, kurie labiausiai džiugina individualius skonio receptorius. Ant žarijų įprasta kepti mėsą, paukštieną, žuvį ar pasigruzdinti daržovių, tačiau šiais ingredientais ne visuomet lengva sužavėti vaikus. „Rimi“ kulinarijos technologas Vidas Nadzeika įsitikinęs, kad mažuosius smaližius turėtų nustebinti medaus glazūroje grilyje keptų bananų receptas su smulkintais riešutais bei juodojo šokolado glaistu. Prasidėjo neilgai truksiantis saldžiųjų trešnių sezonas, tad nepamirškite paskanauti šių tamsiai raudonų uogų, primenama pranešime spaudai. Pieno produktai – neatsiejama dažno gyventojo mitybos dalis, tačiau netinkamai laikomi gali greitai tapti netinkamais vartoti. Šiltą vasaros savaitgalį pasaldins naminiai sūreliai ir ledai. Vos saldūs, neriebūs ir neapsunkinantys – tokie desertai vasarą mėgstami daug labiau už kremais perteptus pyragus ar tortus, populiarius žiemą, rašoma pranešime spaudai. Braškės idealiai tinka ne tik šviežiam užkandžiui, bet ir svaiginančiai gaivių desertų gamybai, tikinama pranešime spaudai. O žinant kelis triukus, iš jų pagamintu tortu bus galima mėgautis be didelės sąžinės graužaties. Dar geriau – nereikės net jungti orkaitės. Pavasario pabaigoje prekybos centruose atsiranda pirmos lietuviškos šviežios bulvės. Tinkamai vartojamos, šios daržovės gali būti puikus kalcio, kalio, fosforo, geležies ir kitų sveikatai palankių medžiagų šaltinis, tikinama pranešime spaudai. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |