Medžioklės įstatymo pakeitimai vėl grįžta į Seimo darbotvarkę

2013-05-08, 09:21
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimas nutarė iš naujo svarstyti Prezidentės Dalios Grybauskaitės dėl Konstitucijos ir Seimo statuto pažeidimų grąžintus parlamentui pakartotinai svarstyti Medžioklės įstatymo ir lydimųjų įstatymų pataisas.

Prezidentės teigimu, įstatymai, keliantys abejonių dėl jų priėmimo teisėtumo, negali įsigalioti.

Respublikos Prezidentės vyriausioji patarėja Rasa Svetikaitė, antradienį Seimui pristatydama šalies vadovės grąžintas Medžioklės įstatymo pataisas, sakė, kad iš stenogramos matyti, jog už jas balsavo 71 Seimo narys: už buvo 67, prieš nebalsavo nė vienas, susilaikė 4 Seimo nariai.

"Tačiau nustatytos faktinės aplinkybės, tarp jų ir Seimo Etikos ir procedūrų komisijos išvada, patvirtina, kad balsuojant už minėtą įstatymą faktiškai dalyvavo ne 71, o 70 Seimo narių, tai yra mažiau nei minimalus Seimo narių skaičius, kuriam esant gali būti priimamas įstatymas. Atsižvelgiant į šiuos argumentus, laikytina, kad, priimant Medžioklės įstatymo kai kurių straipsnių pakeitimus, Seimo valia nebuvo tinkamai pareikšta, nes buvo padaryti esminiai įstatymo priėmimo tvarkos pažeidimai, todėl šis įstatymas laikytinas nepriimtu. Prie šio įstatymo pateikti du lydintieji įstatymai taip pat negalėjo būti pasirašyti ir yra grąžinami kartu", - sakė R. Svetikaitė.

Už tai, kad Medžioklės ir lydimieji įstatymai būtų atmesti, balsavo 31, prieš - 45, susilaikė 9 Seimo nariai. Už tai, kad įstatymai būtų svarstomi iš naujo, balsavo 80, prieš buvo 1, susilaikė 2 Seimo nariai. Pagrindiniu šių klausimų svarstyme numatytas Aplinkos apsaugos komitetas. Projektus plenariniame posėdyje numatoma svarstyti gegužės 9 d.

Kaip ELTA jau skelbė, nuo kitų metų turėjusios įsigalioti Seimo priimtos Medžioklės įstatymo pataisos buvo priimtos balandžio 25 dieną. Už jas balsavo 67 Seimo nariai, susilaikė 4 parlamentarai.

Dėl Medžioklės įstatymo priėmimo Liberalų sąjūdžio frakcija kreipėsi į Seimo kanclerį ir Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

Medžioklės įstatymo pataisomis Seimas patikslino medžioklės plotų naudotojų pareigas ir žemės sklypų savininkų teises. Priimtais teisės akto pakeitimais nutarta patikslinti nuostatas dėl medžioklės plotų, kuriuose medžioklė yra draudžiama. Tikslinant reglamentavimą dėl medžiojamųjų gyvūnų padarytos žalos atlyginimo, nuspręsta nuo 2013 m. spalio 1 d. įtvirtinti galimybę atlyginti žalą, kai ją ūkiniams gyvūnams padarys vilkai.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24