Istorija

Istorija

Lietuvoje šiuo metu vis dar veikia daugiau nei du šimtai taksofonų, tačiau vėliausiai kitąmet jų neliks, rašoma pranešime spaudai. Taksofonus aptarnauti ir išlaikyti įstatymų įpareigota šalies telekomunikacijų lyderė „Telia“ skaičiuoja, kad dauguma šių aparatų per visus metus panaudojami vos kelis ar keliolika kartų.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras skelbia, kad jam pavyko atrasti Lietuvos prezidento Aleksandro Stulginskio (1922 – 1926 m.) dienoraščio originalą, kuris buvo rašytas Kanske, Krasnojarsko pataisos darbų lageryje (Kraslage). Dienoraštis rastas Ypatingajame archyve saugomoje aštuoniolikos asmenų byloje K1-58-42880, kurią sudaro apie tūkstantis puslapių.

Šią savaitę trumpam lankytojams duris atvėrė Vilniaus mieste seniausia, tačiau vis dar veikianti vandenvietė, kuri pastatyta dar praėjusiame šimtmetyje. Kas penkerius metus šios Sereikiškių vandenvietės vandens rezervuaras trumpam ištuštinamas, kad jį būtų galima išvalyti nuo ant sienų susikaupiančių mangano ir geležies nuosėdų. Po to jis vėl užpildomas vandeniu. Tai vienintelė taip ilgai veikianti vandenvietė, ir šiandien tyru požeminiu vandeniu aprūpinanti Vilniaus centro ir senamiesčio gyventojus, rašoma pranešime spaudai.

Pirmą kartą istorijoje Lietuvos pašto išleistas pašto ženklas – ir skaitmeninėje erdvėje, skelbiama pranešime spaudai. Socialiniams tinklams skirtoje platformoje „Giphy“ nuo šiol galima rasti birželį išleisto pašto ženklo lipduką, kuriame pavaizduota ne kas kita, o šaltibarščiai.

Šiandien Lietuvos paštas išledžia Kristinos Kuodienės pieštą atviruką, skirtą Kryžių kalnui, rašoma pranešime spaudai. Atviruko tiražas – 1 tūkst. vnt., jo pardavimo kaina – 1,49 Eur, pašto ženklo nominalas, kuriuo ženklintas atvirukas – 0,75 Eur, o tai reiškia, kad atviruką galima siųsti ir į užsienį. 

Senosios Lietuvos gastronomijos tradicijos pamažu grįžta ne tik į restoranų, bet ir namų virtuves. Prekybininkų teigimu, ant lietuvių stalo išties vis dažniau atsiduria žvėrienos ir laukinių paukščių patiekalai. Jie, anot Vilniaus universiteto profesoriaus ir kulinarinio paveldo tyrinėtojo Rimvydo Laužiko, mūsų šalyje turi ganėtinai gilias ir įdomias tradicijas.

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24