Vilniuje vyks ketvirtasis Pasaulio litvakų kongresas

2013-04-23, 17:26
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vyriausybė antradienį patvirtino Vilniaus geto atminimo metų minėjimo 2013 metais priemonių planą. Taip norima paminėti Vilniaus geto likvidavimo 70-metį ir įprasminti holokausto aukų Lietuvoje atminimą.

Rugsėjo mėnesio pabaigoje numatoma surengti Vilniaus geto aukų atminimo minėjimo renginius: iškilmingą Vilniaus geto likvidavimo 70-ųjų metinių minėjimą ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertą, iškilmingą holokausto aukų pagerbimo ceremoniją Panerių memoriale.

Ta proga Vilniuje vyks ketvirtasis Pasaulio litvakų kongresas, konferencija „Istorinis litvakų vaidmuo Lietuvoje ir perspektyvos diasporoje", Lietuvoje reziduojančių Europos Sąjungos, JAV, Kanados, Japonijos ir kitų šalių ambasadorių diskusija „Holokausto ir jo istorinės reikšmės užsienio šalyse aptarimas".

Taip pat bus rengiami įvairūs minėjimo koncertai, spektakliai, parodos, įgyvendinami leidybos ir edukaciniai projektai, atidengiamos paminklinės lentos Vilniaus geto ir Lietuvos gyventojų, tapusių holokausto aukomis, atminimui įamžinti. Iškilmingos holokausto aukų pagerbimo ceremonijos vyks ne tik Vilniuje, bet ir Klaipėdoje, Kaune, Kėdainiuose, Kretingoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Ukmergėje, Švenčionių rajone.

Seimo nutarimu 2013-ieji yra paskelbti Vilniaus geto atminimo metais.

ELTA

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24