Konstitucijos egzamino nugalėtojas - šalčininkietis

2015-10-26, 17:02
Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Apdovanojimą už geras Konstitucijos žinias 29 asmenims, tarp jų ir Andžejui Kulevičiui, įteikė LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė Apdovanojimą už geras Konstitucijos žinias 29 asmenims, tarp jų ir Andžejui Kulevičiui, įteikė LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė nuotr. president.lt

Šiandien Prezidentūroje buvo apdovanoti 29 Konstitucijos egzamino nugalėtojai. Vienas iš jų – Andžej Kulevičius, Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vyr. specialistas. IX kartą vykusiame Lietuvos Respublikos Konstitucijos egzamine I etape dalyvavęs Andžej Kulevičius surinko daugiausia taškų ir pateko į antrąjį etapą, kurio metu tapo vienu iš nugalėtojų.

Aleksandro Stulginskio ir Mykolo Riomerio universitetų absolventas Andžej Kulevičius Šalčininkų rajono savivaldybės administracijoje dirba nuo 2008 metų, taip pat ūkininkauja. 2012 m. jis buvo pripažintas geriausiu Šalčininkų rajono artoju, 2014 m. – geriausiu ūkininku.

Šiandien apdovanojimą už geras Konstitucijos žinias 29 asmenims, tarp jų ir Andžejui Kulevičiui, įteikė LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Apdovanojimų ceremonijoje dalyvavo ir Teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

„Džiaugiuosi sudalyvavęs Konstitucijos egzamine, rugsėjo 29 d. neturėjau nė menkiausios minties apie būsimą laimėjimą. Manau, kad dalyvavimas Konstitucijos egzamine yra naudinga patirtis, praversianti kiekvienam, nes jis moko sąmoningumo ir pilietiškumo. Konstitucijos žinojimas svarbus ne teorinių žinių demonstravimu, o teisinių nuostatų pritaikymu ir vadovavimusi gyvenime, - sako Andžej Kulevičius.

Andžejų Kulevičių lydėjęs Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktorius Josif Rybak negailėjo sveikinimo žodžių ir džiaugėsi jauno specialisto pasiekimais. Šią svarbią akimirką Andžejų palaikė ir jo žmona Aneta.

Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos atstovai jau ne kartą nugalėję Konstitucijos egzamine. Praėjusiais metais apdovanojimą iš Prezidentės rankų atsiėmė Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus teisininkė Rita Pechovska, 2010 m. – Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos atstovės Irina Smykovskaja ir Renata Siliuk.

Lietuvos Respublikos Konstitucija – tai 1992 m. spalio 25 d. referendumu priimtas pagrindinis šalies įstatymas, reglamentuojantis pamatinius Lietuvos valstybės ir visuomenės gyvenimo aspektus.

Inesa Suchocka

salcininkai.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24