Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis apie renovaciją: „Esame pasiruošę eiti pirmyn“

2013-04-10, 17:57
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

L24.lt: Ministre, neseniai pareiškėte, kad pirmieji žingsniai daugiabučių renovacijos srityje jau žengti ir dar šiais metais turėtų pajudėti realūs darbai. Veiksmų plane rengiant savivaldybių energinio efektyvumo didinimo daugiabučiuose pastatuose programas įrašytos datos irgi atrodo įspūdingai. Ar nemanote, kad realybė gali pakoreguoti šiuos optimistinius planus?

V. M.: realybė visada viską koreguoja, bet jei neturi tikslo ir vizijos, jos korekcijos būna dar žiauresnės. Man atrodo, kad mes stengėmės įvertinti ir galimus pakeitimus, ir finansus, ir turimus išteklius, juk kalba eina apie labai platų procesą. Netikėtumų, be abejo, gali atsirasti. Problema nėra su laiku išaiškėjančios klaidos, bėdos atsiranda, kai, joms pasirodžius, į jas greitai nereaguojama ir neinama pirmyn. Mes esame pasiruošę eiti pirmyn.

L24.lt: Teisingumo ministras Juozas Bernatonis pasiūlė keisti dabartinę rinkimų sistemą. Jo nuomone, Seimo nariai turi būti renkami tik daugiamandatėse rinkimų apygardose, o Lietuvos teritorija būtų padalyta tik į 10 apygardų - pagal apskričių ribas. Kokia Jūsų pozicija - ar dabartinė rinkimų sistema išties yra tokia ydinga?

V. M.: pačią idėją diskutuoti apie rinkimų sistemos pakeitimą vertinu teigiamai. Labai gerai, kad teisingumo ministras J. Bernatonis pateikė tokį projektą. Manau, kad diskusijos ieškant optimalesnių variantų yra sveikintinas dalykas. Šiuo metu negaliu pasakyti, ar reikėtų pritarti konkrečiai šiam siūlomam variantui, nes reikia įsigilinti, sulaukti mūsų partijos pozicijos. Diskutuoti, ieškoti geresnių variantų, mano manymu, visada yra gerai. Šiame projekte matau ir teigiamų ir neigiamų aspektų.

L24.lt: Ačiū, ministre, už pokalbį.

V. M.: sėkmės naujai startavusiam portalui.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24