Įvyko pirmasis naujos sudėties Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdis

2013-04-01, 07:32
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kovo 29 d. Vidaus reikalų ministerijoje (VRM) įvyko pirmasis vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko vadovaujamos vyriausybinės ekstremalių situacijų komisijos posėdis, kuriame aptarta šalies civilinės saugos būklė, valstybės ir savivaldybių pasirengimas reaguoti į ekstremaliąsias situacijas bei šiam pasirengimui gerinti skirtos priemonės.

Posėdžio metu buvo pristatyta Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) prie VRM parengta civilinės saugos sistemos būklės Lietuvoje 2012 metais apžvalga. Aptarti šalyje įvykę ekstremalieji įvykiai ir susidariusios ekstremaliosios situacijos, šių situacijų prevencija, civilinės saugos mokymų ir gyventojų švietimo situacija, gyventojų perspėjimo ir informavimo sistema, subjektų pasirengimas veikti nekasdienėmis aplinkybėmis ir kt. Posėdyje taip pat  pateikti siūlymai dėl civilinės saugos sistemos veiksmingumo didinimo.

Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisiją, kurios pirmininkas yra vidaus reikalų ministras,  sudaro visų ministerijų, Ministro Pirmininko tarnybos, Lietuvos kariuomenės, Valstybės saugumo departamento atstovai, taip pat įstaigų prie VRM – Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Policijos departamento ir PAGD atstovai. 

Šiai komisijai pavesta koordinuoti ekstremaliųjų situacijų prevenciją, valdymą, likvidavimą ir padarinių šalinimą, gresiant ar susidarius valstybės lygio ekstremaliajai situacijai, ir ne rečiau kaip kartą per metus aptarti šalies civilinės saugos sistemos būklę. Komisija taip pat vertina valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų pasirengimą reaguoti į ekstremaliąsias situacijas bei imasi priemonių šiam pasirengimui gerinti.

www.vrm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24