Karo akademijoje vyko Atvirų durų diena

2013-03-24, 07:45
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kovo 23 d. Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje Vilniuje vyko Atvirų durų diena, kurios metu lankytojai susipažino ne tik su galimybės studijuoti šioje karininkus rengiančioje įstaigoje, bet ir galėjo stebėti ir dalyvauti specialiai jiems organizuotuose kariniuose užsiėmimuose.

Atvykusiems į renginį Lietuvos karo akademijoje buvo pristatomos universitetinių studijų programos, karinis rengimas, stojimo sąlygos, atrankos centro reikalavimai. Lankytojai galėjo susipažinti su kariūnų gyvenimo ir mokymosi sąlygomis, kultūrine veikla, sužinoti, kokios yra karjeros perspektyvos baigus studijas Lietuvos karo akademijoje.

Atvirų durų dienos metu lankytojai Karo akademijos teritorijoje galėjo pasivažinėti karo technika, stebėti specialiai jiems organizuotą kovinių veiksmų operaciją „Pasala“, pašaudyti Lazerinėje šaudykloje, užsukti į Kariūnų batalioną, kur buvo pristatoma kario ekipuotė. Karo akademijos aviatoriai demonstravo bepiločio žvalgybinio orlaivio skrydžio valdymą ir galimybes.

Šiuo metu Lietuvos karo akademijoje daugiausiai kariūnų – 64 – studijuoja personalo vadybą, 54 jaunuoliai yra pasirinkę ištęstinių studijų personalo vadybos programą, 16 – transporto ir logistikos, 11 – moderniųjų gynybos technologijų vadybos, 16 – tarptautinių santykių programas.

Karo akademija bendradarbiauja su Vilniaus Gedimino technikos universiteto Antano Gustaičio aviacijos institutu ir kartu rengia lakūnus, skrydžių vadovus ir aviacijos inžinierius Karinėms oro pajėgoms. Šiemet pagal karinių oro pajėgų karininkų rengimo programą studijuoja 19 jaunuolių.

Du jaunuoliai, pareiškę norą studijuoti pagal moderniųjų gynybos technologijų vadybos studijų programą, po pirmojo semestro Akademijoje tęsia studijas Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje Klaipėdoje. Baigę šią mokyklą jaunuoliai įgis profesinio bakalauro laipsnį ir Karinių jūrų pajėgų leitenanto laipsnį, leidžiantį tarnauti Karinėse jūrų pajėgose.

Akademiją sėkmingai baigusiems kariūnams suteikiamas pirmasis karininko (leitenanto) laipsnis, būrio vado kvalifikacija ir viešojo administravimo ar politikos mokslų bakalauro laipsnis. Karo akademijos absolventai paprastai skiriami į būrio vado pareigas Lietuvos kariuomenės daliniuose.

Lietuvos karo akademija – vienintelė šalyje aukštoji mokykla, kurioje rengiami Lietuvos kariuomenės karininkai.

www.kam.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24