Generolo Jono Žemaičio gimimo metinių proga Karo akademijoje vyko moksleivių žygio dainos konkursas

2013-03-17, 09:04
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kovo 15 d. Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje vyko moksleivių patriotinės žygio dainos konkursas „Kai lietuviai žygiuoja kovon“, skirtas generolo Jono Žemaičio gimimo metinėms paminėti. Karo akademijos surengtame konkurse dalyvavo 8–12 klasių moksleiviai iš Vilniaus, Alytaus, Raseinių ir Alsėdžių mokymo įstaigų.

Konkurso nugalėtojais tapo Vilniaus Balsių pagrindinės mokyklos moksleiviai. Jie laimėjo pagrindinį prizą – apsilankymą Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotajame pėstininkų batalione, taip pat buvo apdovanota diplomu. Antrosios vietos laimėtoja Alsėdžių vidurinė mokykla ir trečiosios vietos laimėtoja Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija buvo apdovanotos diplomais ir Lietuvos karo akademijos prizais.

Visiems dalyviams buvo įteikti patriotinės žygio dainos konkurso „Kai lietuviai žygiuoja kovon“ dalyvių pažymėjimai.

Pagrindinis konkurso akcentas – sceninis partizanų-Lietuvos savanorių dainos atlikimas ir lietuviškos patriotinės – Lietuvos partizanų, savanorių ir kitų patriotinės dainos kūrėjų – žygio dainos atlikimas žygiuojant.

Konkursu skatinamas jaunimo susidomėjimas Lietuvos kariuomene ir jos istorija, puoselėjami tautiniai jausmai ir istorinė atmintis, taip pat moksleiviai supažindinami su Lietuvos partizanų, savanorių ir kitų kūrėjų patriotinėmis dainomis, populiarinamos žygio dainos.

Konkurso dalyvius kūrinio temos atitikimo, režisūrinio sprendimo ir sceninio įvaizdžio aspektais vertino komisijos nariai dainininkė Veronika Povilionienė, choro „Kariūnas“ vadovas Vytautas Verseckas, dirigentas dimisijos majoras Justinas Jonušas, Vilniaus įgulos karininkų ramovės viršininko pavaduotojas Gaudentas Aukštikalnis ir Karo akademijos Lyderio ugdymo skyriaus viršininkas kpt. Paulius Diliūnas.

Moksleiviai Karo akademijoje bendravo su kariūnais, susipažino su atrankos į Akademiją sistema, apžiūrėjo ginklus, pasitikrino taiklumą lazerinėje šaudykloje.

Kovo 15 d. rytą Lietuvos karo akademijos bendruomenė susirinko į šventinę rikiuotę Generolo Jono Žemaičio gimimo metinėms paminėti. Kariūnai padėjo gėlių prie generolo Jono Žemaičio bareljefo.

LKA informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24