A.Zuokas: nesankcionuotas eitynes policijos pareigūnai turės įvertinti

2013-03-12, 11:41
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus meras Artūras Zuokas su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininku Kęstučiu Lančinsku aptarė nesankcionuotas kovo 11-osios dienos eitynes Gedimino prospekte.

„Šios eitynės gerokai skyrėsi nuo tų, kurios vyko 2008 metais ir pernai. Jose nebuvo jokių įžeidinėjimų ar tautinę nesantaiką kurstančių plakatų, transparantų, faktiškai neskambėjo šūkiai „Lietuva – lietuviams!“. Nors kai kurie pavieniai asmenys bandė tai skanduoti, patys eitynių iniciatoriai ir eitynių dalyviai parodė, kad tokie šūkiai nepriimtini ir tuos asmenis sudrausmindavo“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Vilniaus meras ketina kreiptis į Vilniaus miesto Tarybą iš naujo persvarstyti reglamentuotą leidimų išdavimo tvarką tokiems renginiams Gedimino prospekte.

„Tačiau, suprantama, policija turės įvertinti šias nesankcionuotas eitynes. Esame demokratiška šalis, ir nors eitynės praėjo be nesantaiką kurstančių veiksmų, teisinėje valstybėje įstatymų laikymasis yra privalomas visiems. Be to, Vilniaus apygardos administracinis teismas konstatavo, kad Savivaldybė žygiuoti Gedimino prospektu neleido teisėtai“, - pabrėžė A. Zuokas.

Eitynių iniciatoriams buvo siūloma žygiuoti Upės gatve, kadangi Gedimino prospekte buvo numatyti kiti renginiai. Vadovaujantis Lietuvos Respublikos susirinkimų įstatymo 7 straipsnio 6 dalimi, kuri numato, kad „minint valstybės šventes: vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną ir liepos 6-ąją – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną, pirmumo teisė pasirinkti renginio vietą ir laiką suteikiama valstybės ar savivaldybių institucijoms“.

www.vilnius.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24