Kovo 11-ąją Gedimino prospekte skambės poezija ir dainos Laisvei

2013-03-10, 08:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kovo 11-ąją – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną – nuo 13 val. scenoje prie Lietuvos nacionalinio dramos teatro prasidės renginys „Laisvės poezija“, kuriame savo kūryba su vilniečiais ir miesto svečiais dalinsis jaunieji bardai ir poetai.

Renginį atidarys dainų autorius ir atlikėjas Justinas Narvidas, dažniausiai dainuojantis kitų poetų eilėraščius. Vėliau savo eiles skaitys dvidešimt trejų metų poetas Vainius Bakas, kurio šviesių ir žaismingų eilėraščių rinkinį „Pretekstai“ 2009 m. išleido Naujoji Romuva. Skaitymus pratęs Vilniaus universiteto studentė Dovilė Kuzminskaitė, kurios kūryba publikuota „Poezijos pavasario“ almanachuose, kultūrinėje spaudoje.

Renginyje savo kūrybos dainas atliks jaunoji atlikėja Violeta Bučiūtė, kuriai pasitraukus nuo mikrofono savo eilėraščius skaitys 2012 m. savo pirmąją knygą „Povų ežeras“ išleidęs poetas Ernestas Noreika, „Literatūriniame pavasario“ ir kitų poezijos skaitymų laureatai Birutė Grašytė ir Mantas Balakauskas.

Po Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentės Rasos Murauskaitės dainų skambės Vilniaus universiteto studentų Rasos Milerytės, Simono Bernoto ir Dominyko Norkūno poezija. Rasa – dukart „Filologijos rudens“ laureatė, Simonas – 2012 m. Poezijos pavasario moksleivių skaitymų nugalėtojas, Dominykas – 2012 m. respublikinio filologų konkurso poezijos sekcijos nugalėtojas.

Pasirodymą užbaigs Gyčio Abrazevičiaus ir Tomo Usovo duetas. Gyčio kūryba – puikiai pažįstama klausytojams. Už aktyvų dalyvavimą dainuojamosios poezijos renginiuose ir sceninę charizmą G. Ambrazevičius 2012 m. buvo apdovanotas Sauliaus Mykolaičio vardo premija.

Apie tris valandas truksiantį renginį ves poetas ir vertėjas Tomas Taškauskas, kurio pirmąjį eilėraščių rinkinį „Audrapaukščio monologas“ 2008 m. išleido leidykla „Versus Aureus“.

www.vilnius.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24